Zgodovinski uspeh je Koprčanka začela proslavljati takoj po tekmi, saj so prireditelji za tekmovalce organizirali "žur", nadaljevala pa je doma. "Ko smo prišli domov, me je v klubu čakal sprejem," je pojasnila Špela, ki je v nedeljo nastopila še na državnem prvenstvu, nato pa se je odpravila na zasluženi počitek.

Svetovno prvenstvo je bilo po besedah mnogih odlično organizirano, to pa je potrdila tudi 24-letna študentka Fakultete za upravo: "To prvenstvo je bilo res nekaj posebnega. Madžarska je ena največjih velesil v tem športu, to je njihov nacionalni šport, zato je bilo ob progi vsak dan okoli 15.000 gledalcev. Ponavadi je veliko že, če tekmo obišče 5000 gledalcev."

Zatorej ne čudi, da je bilo ob tako številnih navijačih razpoloženje odlično. "Vzdušje je bilo res enkratno. V finalni vožnji sem veslala na progi zraven Madžarke. Navijačev je bilo ogromno, od štarta do cilja, in vsi so bili opremljeni z bobni, piščalkami in ostalim navijaškim materialom. Tako je bobnelo, da sem imela nekajkrat občutek, da se celo voda trese. Res neverjetno!" je še razložila ljubiteljica energijske pijače, ki da krila.

Zanimiva je zgodba, kako se je Špela sploh znašla v tem športu: "Bilo je bolj po naključju. Prej sem se ukvarjala z veliko drugimi športi, vendar ko sem enkrat prišla v stik s kajakom na mirnih vodah, sem se vanj zaljubila in pri tem tudi ostala. To je bilo pred 13 leti, ko nama je bil s prijateljico všeč eden izmed jadralcev in sva mislili, da ga bova večkrat srečevali, če bova veslali. Potem sva ugotovili, da bo on jadral, ko bo vetrovno, midve pa veslali, ko vetra ne bo."

Zaenkrat kajakašica z Obale dolgoročnih načrtov za prihodnost nima, v svojem športu pa trmasto vztraja, ker bi rada osvojila olimpijsko odličje. "Moj prvi cilj za naslednje leto je izpolnitev norme za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 in ponovitev ali izboljšanje letošnjega rezultata, za kar pa bo potrebnega še veliko dela in treninga. Veliko poudarka moram posvetiti tehniki zavesljaja," je še pojasnila Ponomarenkova, ki trenutno na Rabu preživlja enotedenski dopust, nato pa se bo prijela knjig, saj jo čakata se dva izpita za vpis v višji letnik.