FACTOR - DRAVA: Factor je nezrel za prvoligaško tekmovanje (zadnje mesto, ena točka, 14 prejetih golov), zato bo verjetno doživel lansko usodo amaterjev iz Velenja, ker nimajo denarja in ambicij, da bi investirali v okrepitve. Zilič je pretežak, Tiganj pa novo ime na ptujskem seznamu poškodovanih, vendar tudi brez njega, Trenevskega, Horvata in Kronavetra bi se morali v Šiški sprehoditi do treh točk. Naš tip: 2.

NAFTA - BELA KRAJINA: Milko Djurovski bo debitiral na klopi Lendavčanov. Belokranjci želijo nadaljevati uspešen niz, kar pomeni vsaj točko. Naš tip: 0.

KOPER - DOMŽALE: Na Bonifiki primanjkuje točk, pa tudi denarja lastnika kluba Milana Mandarića je manj, kot ga je obljubljal ob prihodu. Direktor in igralec Mladen Rudonja množično nakupuje igralce po vsem svetu. Po Francozu Clementeju, ki se je poškodoval že na prvem treningu, je na priporočilo Zahoviča pripeljal Portugalca Fernandeza, vabilo pa je poslal še soborcu iz zlate generacije Miranu Pavlinu. Domžale so ranjene po evropskem izpadu, kar je sanjska priložnost, da trener s tribune Milivoj Bračun na kolena spravi vodilno moštvo lige, ki si ga je v četrtek ogledal v živo. Naš tip: 1, 0.

PRIMORJE - CMC PUBLIKUM: Če bi v slovenskih klubih delali po nogometni logiki, bi Bojan Prašnikar sedel na klopi Celjanov. Ker je imel poleti v Celju močno opozicijo, Primorje zmaguje, Publikum pa tone. Celjani so po 434 minutah le zadeli iz igre, zadnji mesec pa premagujejo le tretjeligaše (Šmarje 2:0, Kovinar 7:1), proti katerim je uspešen tudi Dejan Robnik. Naš tip: 1.

MARIBOR - HiT GORICA: Mariborčani imajo kader za dirkanje gor in dol, manjka pa znanje za umetniški vtis in gole. "Če želimo ostati v vrhu lestvice, moramo zmagovati tudi na gostovanjih," pravi vratar Miha Pirih, ki ga čaka veliko dela. Oči goriških navijačev so uprte v napadalca Nikolo Nikezića. Z njim bi Domžalčani v četrtek zabili vsaj en gol Hapoelu in ostali v Evropi. Naš tip: 0.