Pravzaprav je Iris Mulej to postala pred nekaj dnevi v Portorožu, Sanja Grohar pa je lepotno krono tam odložila, potem pa menda še vse drugo, kar je imela na sebi! Pa to ni več naša stvar.

Bolj pomembno je, da so se vsa tri dekleta pred leti predstavila v naši rubriki Lepa soseda. Sanja Grohar je tako zablestela na naši tretji strani 30. oktobra 1998, le teden dni prej pa se je predstavila Iris Mulej, takrat kot sedemnajstletna dijakinja tretjega letnika srednje zlatarske šole v Celju (doma sicer iz okolice Ilirske Bistrice). Zdaj smo osem let kasneje. Leta enim počasi tečejo!

Kakor koli že, Zdravko Geržina, zdaj že legendarni lastnik licence za Miss Slovenije, ima torej očitno dober nos, da poseže tudi po naših lepih sosedah, saj so potem mnoge na poti do najžlahtnejšega lepotnega naslova pri nas.

Pa se vrnimo k letošnji misici. Iris je bila za mnoge že pred tekmovanjem v Portorožu favoritka. Sicer pa je punca že preverjena misica (tudi miss universe), model, oblikovalka nakita in oblačil. Spremljevalki sta postali drugi dve favoritki, obe nekdanji miss Hawaiian Tropic, Vanja Ivanovič kot druga (tudi na tekmovanju za lepo sosedo je bila druga spremljevalka zmagovalke pred tremi leti!) in Katarina Jurkovič kot prva spremljevalka. (Dekle se je lani julija pojavilo na naslovnici tednika Hopla!)