V petek bo 30. rojstni dan praznoval nogometaš Maribora Fabijan Cipot. Branilec, ki je kapetan vijoličnih, ljudem pa se je v spomin in srca vtisnil predvsem z veliko borbenostjo na igrišču, je vse misli usmeril v četrtkov povratni dvoboj drugega kroga kvalifikacij pokala UEFA proti Partizanu, zato so tudi njegove rojstnodnevne želje povezane s tem.

"Če bomo zmagali, si darilo lahko kupim sam, saj bi se uvrstitve v prvi krog pokala UEFA najbolj razveselil," je v šaljivem slogu povedal Prekmurec in resneje dodal: "Nisem materialist, zato mi darila ne pomenijo veliko, bolj pomembno je, da so iz srca. Nič mi ne pomeni, če se nekdo skriva celo leto, potem pa mi nekaj kupi. Raje imam odkritosrčen stisk roke."

Nekdanji igralec Mure, ki je 19-krat oblekel reprezentančni dres, je napovedal, da si soigralci in prijatelji lahko obetajo zabavo: "Soigralce bom po naslednji tekmi slovenske lige proti Gorici peljal na pijačo. Zadnja tri leta sem bil v tujini, zato sem glede zabav nekoliko iz ritma. V Katarju, kjer sem igral, rojstnih dni ne praznujejo, zato bučnih zabav ni bilo. Letos bo verjetno drugače. Prijatelje bom povabil na koncert neke etno skupine iz Bosne in Hercegovine."

Ker je igral za Al Sadd in Al Arabi v Katarju, ki prav tako kot Savdska Arabija leži na Arabskem polotoku, bi Milenku Ačimoviču, ki se seli k Al-Ittihadu, morda lahko postregel z nasveti o življenju v islamskem svetu. "Savdska Arabija je povsem drugačna od Katarja. V deželi, kjer bo igral Ačimovič, je režim veliko bolj konzervativen. Za tujce veljajo enaka pravila kot za domačine. Če se bo Evropejka po ulici sprehajala z odkritimi gležnji, jo bodo ubili, prav tako kot bi domačinko. V Katarju je vse drugače. Tujci lahko živijo, kakor jim je volja. Lahko se sprehajajo po ulici, kadar želijo, hodijo na plažo, ženske so lahko odkrite," je povedal Cipot in se spomnil na hudo poškodbo (staknil jo je na tekmi na Norveškem, kjer je bil na preizkušnji), ki ga je lani za več mesecev oddaljila od nogometnih igrišč: "Bilo je zelo težko. V trenutku se je podrlo vse, za kar sem delal, padel sem na začetek. Le z veliko volje in želje sem se pobral in vrnil na nogometna igrišča."