"Prenehajte me že vpletati v te kolesarske zgodbe. Popolnoma nič nisem vpleten v te sfere. Ne vem niti, kje je sedež te zveze. Nisem se javil na noben njihov razpis. Doslej je bil edini razpis, na katerega sem se javil, pri biatloncih. Imam svoje delo in svoje cilje," je zatrdil Borut Nunar. Da slednji ni kandidiral na razpisu, je že pred mesecem zagotovil tudi Borut Farčnik, njegov šef v Si.sportu. Farčnik je, denimo, tedaj zanikal tudi interes po vplivu na KZS.

Naj spomnimo. Vodjo marketinga na KZS so iskali na javnem razpisu hkrati kot novega generalnega sekretarja KZS, na katerem je zmagal stari sekretar Aleksander Škraban. Prav omenjanje Nunarjevega imena je dodatno vzpodbudilo ugibanja, da želi Si.sport razširiti svoj vpliv tudi na KZS. Drugi akter, za katerega so glede na pretekle dejavnosti menili, da želi povečati vpliv v predsedstvu KZS in naj bi prav tako bil Si.sportov mož, je bil Beno Hvala.

Da je na vidiku znova gostovanje Gira v Sloveniji, za katerega je 2005 skrbel prav Si.sport in za katerega mora KZS dati blagoslov, je Hvala sicer izdal kar sam. Omenjanje Nunarjeve kandidature za šefa marketinga (delovno mesto je še vedno nezasedeno) pa je med člani predsedstva, ki so izbirali generalnega sekretarja, vzpodbudilo še več sumničenj pri resnemu protikandidatu Boštjanu Svetetu, da so iz gole previdnosti raje izbrali Škrabana, starega "sovražnika" iz biatlonskih preteklih časov.