Najprej so se odpravili v ZDA, kjer so imeli krajšo turnejo in sicer štiri koncerte. Prva postaja je bil New York in ponovno koncert v galeriji znamenitega kluba CBGB, katerega bodo po več desetletjih na žalost septembra zaprli. V tem klubu je začelo svojo bleščečo kariero mnogo svetovnih zvezdnikov.

Dva dni kasneje so imeli koncert v Philadelphia-i, v klubu The Fire. Po tem pa so se odpravili na drugi največji glasbeni festival v ZDA - Musikfest, v Bethlehem, kjer so tudi že nastopali pred štirimi leti. Tudi tokrat so Orleki razvneli publiko na obeh koncertih, ki so jih imeli tam.

Po vrnitvi v Slovenijo pa ni bilo počitka. Dan po prihodu so že imeli vajo in dodelali skladbo NOH ŠIHT, s katero so se že naslednji dan predstavili na prvem tekmovalnem slovenskem festivalu etno glasbe ETNOKOSTEL v Kostelu. V tem majhnem kraju se je zbralo 12 kvalitetnih izvajalcev etno glasbe.

Skupina Orlek, oziroma njihov pevec Vlado Poredoš, pa je dobil nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo za že prej omenjeno skladbo Noh šiht. Skladbo bodo fantje posneli v septembru, da jo boste poslušalci lahko slišali tudi preko radijskih valov.