Nato se je hrup nekoliko polegel, pred kratkim pa je občina zagrozila, da jim bo preklicala dovoljenje o podaljšanem obratovalnem času po 1. uri, če bodo njihovi gostje še naprej povzročali preglavice s kršenjem javnega reda in miru v kraju.

Diskoteka Ambasada Gavioli je že kakšnih deset let odprta sredi industrijske cone v Izoli, kjer prirejajo nočne prireditve z nastopi svetovno znanih umetnikov elektronske glasbe. Najbolj moteč za domačine in obiskovalce je dopoldanski "počitek" obiskovalcev Gaviolija na plaži pod Belvederjem. Moti jih hrupna glasba iz avtomobilov, še bolj pa smeti, ki so jih puščali za sabo. Sodu je izbila dno prireditev 23. junija, ko se je ob nastopu svetovno znanega Koprčana Valentina Kanzyanija zbralo blizu 1700 obiskovalcev, veliko teh pa je končalo zabavo drugo jutro pod Belvederjem. Zato je občina postavila organizatorjem, družbi Ultimate Music iz Grosuplja, pogoj, da ne bo poslej trpela nobenih obiskovalcev pod Belvederjem ter kršitev javnega reda in miru, sicer jim bo skrajšala obratovalni čas.

"Na zadnji prireditvi ta ponedeljek nismo zaznali nobenih kršitev, zato za zdaj ne bomo ukrepali," je pojasnila Ana Jamnik z izolske občine in dodala, da veljajo enaki pogoji tudi v prihodnje. Če bodo ta petek, ko je napovedana nova prireditev, kršili dogovor, bodo na občini neusmiljeni. "Problemi so bili predvsem poleti, zato smo se z občino dogovorili, da bo poslej drugače," zagotavlja Denis Papič iz Gaviolija. Že ta ponedeljek so sami poskrbeli za dodatno varnostno službo s 13 varnostniki na samem prizorišču. Obiskovalce so po koncu zabave v diskoteki poskusili zadržati znotraj ograje na parkirišču Ambasade Gavioli, kjer so jim ponudili vodo in senčnike. Na Belvederju pa sta njihov varnostnik in občinski redar v torek dopoldne dovolila vstop le gostom hotela in kampa, Gaviolijeve goste pa sta usmerjala drugam.