Porast kibernetskega kriminala vodi kriminalce v agresivno rekrutiranje mul na internetu. Izbirajo uporabnike, ki niso povezani z organiziranim kriminalom, ker je v primeru preiskave ena od prvih tarč oseba, ki pere denar. Zato je za kriminalce pomembno, da je povezavo med mulo in kriminalcem težko odkriti.

Laboratoriji ponudnika protivirusnih rešitev Panda Software so se v zadnjem času osredotočili na iskanje potencialnih pralcev denarja, ki uporabljajo za to namenjene spame in internetne strani. Kot opozorilo, mulam ponujajo dobro plačana dela, povezana z internetom, ne da bi zahtevali kakršno koli znanje ali izkušnje. Vse, kar zahtevajo, je nekaj osebnih podatkov in številka bančnega računa, prek katerega bodo lahko izvedli nakazilo.

Ignorirajte sporočila ali internetne strani, ki ponujajo izrazito lahko in dobro plačano delo. Če ste v dvomih, je pametno, da prej pridobite zanesljive informacije o podjetju, ki naj bi ponujalo to delo. Uporabniki nikakor ne smejo posredovati svojih osebnih podatkov, kot so številka potnega lista ali socialnega zavarovanja ali bančnih podatkov, saj jih lahko uporabijo za kriminalna dejanja, vključno z odpiranjem bančnih računov na uporabnikovo ime.