Iz Savinjske doline priseljeni Moščan Rihard Sikora, ki je delo brodnika opravljal zadnja tri leta, letošnjega junija pa krmilo prepustil mlajšim, pravi: "Če bi prevoz z brodom postal sestavni del ponudbe Term in lokalne turistične organizacije, bi bilo tudi potnikov veliko več. Tako pa imam občutek, kot da v omenjenih organizacijah brod kar nekako skrivajo pred gosti. Neko nedeljo lani se mi je celo zgodilo, da na brod razen mene ni stopil prav nihče. Nekateri gostje toplic so mi povedali, da naj bi jih čateški receptorji prepričevali, da brod že nekaj let ne vozi."

Sikora je še povedal, da je doslej v enem dnevu čez Savo prepeljal največ 80 ljudi, medtem ko poletno povprečje ne dosega niti števila 30. Plovilo je kot last vaške skupnosti Mostec v preteklem stoletju v vaško blagajno prinašalo lepe denarce, danes pa je skupnosti domala bolj v breme kot v korist. Poleg tega vse kaže, da so mu dnevi šteti.

Ko bodo čez kakih deset let zgradili hidroelektrarno Mokrice, se bo sedanji precej živahni rečni tok skoraj povsem ustavil, z njim pa tudi brod. "Kako bo takrat, danes še nihče ne ve. Brod gotovo predstavlja neke vrste turistično atrakcijo, ki se je ne bi smeli kar tako odreči," še meni Sikora.