"Od leta 1972, ko so začeli graditi, se ne morejo odločiti, kdo je lastnik. Ker so pod ploščadjo garaže, bi najraje kar nam, stanovalcem, naprtili skrb zanjo. To pa je nemogoče. Tako velike ploščadi vendar ne moremo sami vzdrževati," je povedal Jože Oblak, stanovalec. "Če bi bila res last stanovalcev, potem bi lahko postavili zapornice in drugim onemogočili prehod. Prav zanima me, kako bi potem reagirali na občini," je dodal Bojan Kržišnik, upravnik nekaterih stanovanjskih blokov.

Stanovalci tožijo, da ploščad propada in da voda curlja v garaže pod njo, kar se dogaja predvsem zaradi zelenic. Ker se nabira plin, se na površini ploščadi delajo zračni mehurčki, ki so nevarni za pešce. "Predvsem je nevarno ponoči s kolesom, saj ne pričakuješ kupčka pred sabo in se mimogrede znajdeš na tleh," je komentirala stanovalka. Slabo je poskrbljeno tudi za smeti in obrezovanje drevja. "Na občini se nas usmilijo nekajkrat na leto. Delavci pridejo očistit ploščad in obrezat grmovje, rednega vzdrževanja pa ni," je še povedal Oblak. Težave imajo tudi pozimi, saj ni nikogar, ki bi splužil sneg. Zato stanovalci navadno sami najamejo zimsko službo.

Del ploščadi je last uporabnikov, lastnik preostalega dela pa je podjetje Imos, ki je pripravljeno lastništvo prenesti na občino, da bi ploščad postala javno dobro. "Ureditev statusa ni odvisna zgolj od nas, ampak morajo sodelovati tudi drugi, predvsem občina. Pri postopku pa se zatika prav zaradi MOL, kjer vse poteka zelo počasi," so sporočili iz podjetja Imos in dodali, da dokumentacija o ureditvi lastniških razmerij za TUŠ, nekdanjo Namo, na občini čaka na podpis že dve leti. Po mnenju podjetja bi morala za čiščenje smeti in snega ter postavitev klopi in košev poskrbeti občina, saj gre, kar zadeva uporabo, za javno površino, za katero skrbi MOL. Z občine pa so odgovorili, da je lastnik ploščadi Imos, zato naj se z vprašanji obrnemo kar nanje.