To je vsega spoštovanja vreden letošnji izkupiček. Njegove delnice na kajakaški borzi zelo visoko kotirajo tudi zaradi lanskih uspehov, ko je bil na svetovnem prvenstvu tretji z moštvom, na evropskem pa podprvak med posamezniki in zlat z moštvom.

Ali bi bili znova kajakaš, če bi se še enkrat rodili?

Ne znam si predstavljati življenja brez kajaka in da bi sploh počel kaj drugega. Vsa družina je zastrupljena s športom. Oče Peter je bil odličen kajakaš, mama Anita je trenirala atletiko. V kajaku imam vse, kar si želim v življenju. Okrog sebe imam veliko prijateljev iz drugih držav. Odlično se razumemo in več si sploh ne želim. V zadnjih letih sem napredoval, ker sem spoznal, da je zelo lepo, če se na treningu potrudiš in si za garanje poplačan.

Največje veselje in razočaranje v življenju?

Glede na to, da sem športnik, si bom za vse življenje zapomnil srebrno kolajno z evropskega prvenstva lani v Tacnu. Najbolj sem bil razočaran leta 2004, ko se nisem uvrstil v reprezentanco in s tem ostal brez možnosti za olimpijski nastop v Atenah. Izven športa razočaranja še nisem doživel, ker se mi vse vrti tako, kot si želim.

Oseba, ki ji najbolj zaupate?

Starši in dekle, a njenega imena ne smem izdati, ker mi tega ne dovoli.

Proga, na kateri najraje tekmujete in katero najbolj sovražite?

Ko vidiš progo v Atenah, ostaneš brez besed. Na njej se počutim odlično, dodaten čar ji daje slana voda. Ker uživam v veslanju, ni proge na svetu, na kateri ne bi rad veslal. Lani se mi je zameril Seu d'Urgell, ker sem dobil 50 kazenskih sekund, letos pa sem na njej dosegel prvo zmago v karieri v svetovnem pokalu.

Sezona je končana, zdaj pa nazaj v študijske klopi tretjega letnika Fakultete za šport.

Čaka me še evropsko prvenstvo za mlajše člane do 23 let, na katerem imam še zadnjič pravico nastopa. Obljubil sem Italijanu Molmentiju, da pridem, da bo tekma zanimivejša. Študij se mi je malce ustavil, ker sem letošnje leto vse podredil uspehu v kajaku. Glede na uspehe je bila odločitev prava.

Ali ste vraževerni?

Malo, a vsi obredi niso za javnost. Vedno poslušam isto glasbo, pitje kave je pravi obred...

Najljubša razvada?

Močna jutranja kava na prazen želodec.

Kako prenašate breme, da ste javna oseba?

Jaz pa javna oseba? Dajte no! Ostal sem enak. Popularen sem le v domačem Hrastniku, a se ne obnašam nič drugače kot pred leti, ko še nisem dosegal uspehov.

Prosti čas?

Gledanje filmov in druženje s prijatelji, s katerimi gremo na pivo.

Hobiji?

Deskanje na vodi. Končno sem kupil "dilo", na kateri bom drvel po valovih zlasti pozimi, ko imam več časa.