Nagrado občinstva je po tesnem glasovanju osvojil film Pizzeria Kamikaze zagrebškega Newyorčana Gorana Dukića, ki je s povprečno oceno 4,77 za las premagal film Jutri zjutraj (Sutra ujutro) srbskega režiserja Olega Novkovića, kateremu so gledalci prisodili povprečno oceno 4,61. Film Pizzeria Kamikaze je prejel tudi nagrado od A do A za najboljši film na območju od Avstrije do Albanije.

Nagrado FIPRESCI, ki jo podeljuje mednarodna žirija filmskih kritikov, je dobil avstrijski dokumentarec Mi hranimo svet režiserja Erwina Waggenhoferja, isti film pa se je ovenčal še z nagrado Amnesty International, namenjeno filmu, ki se je na najboljši način lotil tematike človekovih pravic. Žirija za nagrado Amnesty International je posebno omembo podelila še iranskemu filmu Offside, ki pripoveduje o ženskah, katerih človekove pravice so kratene zaradi prepovedi obiska nogometnih tekem.

Na motovunskem festivalu so letos skupno prikazali okoli osemdeset filmov, med njimi je bilo tudi precejšnje število slovenskih, za propeler Motovuna pa se jih je v glavnem festivalskem programu potegovalo približno četrtina oziroma skoraj dvajset.