Nadškof Perko ni član SŠK, pojasnjuje tiskovni predstavnik SŠK Andrej Saje in dodaja, da so stališča škofovske konference o najbolj pomembnih vprašanjih vedno usklajena s strani vseh škofov, članov škofovske konference, in jih vsakokrat podpiše njen predsednik. Prav tako stališča komisije Pravičnost in mir ali drugih komisij pri SŠK niso stališča celotne škofovske konference kot take, ampak stališče določene komisije, piše Saje.

SŠK je o vprašanju sprave v tedniku Družina sicer objavila dve uradni stališči. Prvo stališče z naslovom Izjava o narodni spravi je bilo objavljeno 25. marca 1990, drugo z naslovom Služiti resnici, pravici in spravi pa 7. maja 1995. Obe izjavi je podpisal takratni ljubljanski nadškof in metropolit ter predsednik SŠK Alojzij Šuštar, pojasnjuje Saje in dodaja, da SŠK do danes svojih stališč ni spremenila.

Kot je znano, so se danes na nedeljsko pridigo v okviru obletne maše za pobite domobrance in druge žrtve revolucionarnega nasilja že odzvali v Liberalni akademiji in opozicijskih strankah LDS, SD in SNS, ki so nasprotovali stališčem Perka glede sprave in kolaboracije.