Ureditev Turistično športnega centra Mivka bi pomenila velik razvojni korak za turistični razvoj radovljiške občine in okolice. Odprle bi se tudi nove zaposlitvene možnosti v gostinstvu in turizmu ter ostalih področij, ki so povezani s turizmom, so na predstaviti projekta minuli teden pojasnili člani Turističnega društva Lesce.

Zaradi obsežnosti projekta, ki ni zahteven samo v fazi izgradnje, ampak predvsem v fazi upravljanja in trženja, je turistično društvo k sodelovanju povabilo Poslovni sistem Sava, ki v Sloveniji že predstavlja največjo turistično organizacijo. Sava se je na povabilo odzvala in bo izdelala idejni projekt, ki obsega preko 30.000 kvadratnih metrov pokritih površin in velike površine zunanjih športnih objektov. Če se bodo njegove izvedbe lotili, bo to eden največjih turističnih projektov v državi.

Priprava tako obsežnega projekta in njegovo financiranje zahtevata usklajeno delovanje snovalcev ideje in podporo družbeno politične skupnosti ter celotnega okolja. Projekt pomeni veliko priložnost za občino, ki bi tako bolje izkoristila svoje naravne danosti, je prepričan predsednik Turističnega društva Lesce Zlatko Kavčič.