Če so pred mesecem na Nogometni zvezi Slovenije ugotavljali, da bi za spopad proti Jugoslaviji zlahka prodali tudi 30 ali celo 40 tisoč vstopnic, potem bi v upravi Krima tokrat mirne vesti lahko rekli, da bi bilo v prihodnje pametno v Sloveniji zgraditi še kakšno dvorana za deset tisoč športnih duš. Za brezplačne vstopnice se je namreč že zgodaj v soboto dopoldne potegovala dolga vrsta najbolj vnetih in vase prepričanih. A "hram slovenskega rokometa" več kot 3.000 mest ne premore, zato je bila zgodovinskemu dogodku iz oči v oči priča le peščica. No, zato pa so bile tako kot ob kakšni drugi športni evforiji polne ljubljanske ulice. Gostinci na Prešernovem trgu so si zaradi velikega zaslona meli roke, nič slabše pa se ni godilo niti tistim (z zelo nizkimi cenami) pred centrom "najboljšega soseda" v Šiški.

A pot do evropske krone je bila trnova. Kot radi poudarjajo na Galjevici si ob prvih korakih Cvete Benet nihče ni upal niti pomisliti, da jim bo to kdaj uspelo. "Uresničile so se nam sanje. To, kar se nam je zgodilo tokrat, bi moral občutiti vsak človek," so v en glas ugotavljale novopečene evropske klubske prvakinje. "Punce so skozi vse leto zelo garale. Naslov so si s tako fantastično igro pred tako fantastičnim občinstvom vsekakor zaslužile," je dejal trener Krima Tone Tiselj . Temu niso oporekali niti v danskem taboru. "Krim ima izvrstno vrsto. Vsekakor bodo na ali pri vrhu tudi v prihodnje," je dejal eden največjih svetovnih rokometnih strokovnjakov Ulrik Wilbek, ki je to potrdil tudi na večernem uradnem sprejemu pred Mercatorjem v Šiški, več tisočglava množica pa ga je pozdravila s skandiranjem: "Viborg, Viborg!"

"Tekma je bila odlična. Krim in Viborg sta gotovo dve najboljši ženski rokometni vrsti ta hip v Evropi. Seveda se Danke kljub številnim poškodbam niso predale. Nenehno so nam nastavljali pasti, vendar so dekleta uspele zaustaviti vse napade tekmic," je pozneje, ko so se prve solze radostnice, ki jih je z navijači tokrat delil tudi prvi človek Mercatorja in Krima Zoran Janković, osušile, dejal Tiselj. In kakšna bo nagrada za garanje? "Zenkrat sicer še ne vem točno, vendar mislim, da bomo enkrat v prihodnjih tednih odšle na Kubo. Tam bomo vsekakor nadomestile vsa odrekanja in odpovedi minulega leta," je dejala kapetanka Branka Mijatovič.