SLOVENSKE KONJICE - Po enoletnem premoru ima prestolnica spet nogometnega prvoligaša, ki pa nima štadiona in zato tudi doma gostuje. V super derbiju II. SNL je ježiški Factor pred okrog 1.500 gledalci v gosteh premagal Dravinjo Duol z 2:1 (2:1) in po devetih mesecih ter 22. krogih z vrha lestvice spodnesel Konjičane, ki morajo zdaj v kvalifikacije z Belo Krajino. Prva tekma bo že v sredo ob 18. uri na Dobravi in povratna v nedeljo v Črnomlju.

Derbi so zaznamovali evrogola najboljšega strelca lige Živojina Vidojevića in Simona Prudiča (z okrog 30 metrov sta zadela zgornja kota vrat) ter še bolj slabo sojenje Darka Čeferina. V zadnjih desetih minutah je izključil kar tri nogometaše, čeprav igra sploh ni bila preostra ali groba, v 32. minuti pa je skupaj s pomočnikom Bojanom Repom praktično odločil novega prvoligaša. Ljubljanski vratar Romeo Križmarič je z žogo vred po Vidojevićevem strelu z glavo padel na hrbet krepko za golovo črto, vendar gorenjska sodnika začuda nista trenila. Konjiška nejevolja je bila po ogledu posnetka še večja, saj bi proti takrat povsem podrejenemu nasprotniku povedli z 2:0 in brez dvoma še bolj prevladovali na razmočeni zelenici.

"Uvod je bil idelen. Zgodaj smo zabili gol, nizali priložnosti in zadeli še enkrat. Zdaj se moramo sprijazniti s krivico, očitno je bil psihološki pritisk prevelik in morda bo bolje proti Beli krajini, ko ne bomo v vlogi favorita," je s potrtim glasom razpredel Živojin Vidojević. Ljubljančani so se medtem veselili v majicih z napisom, da so drugoligaški prvaki, njihovemu trenerju Tomažu Kavčič pa je najbrž odleglo, da se je izognil dvoboju s prejšnjimi delodajalci. "Navijači obeh ekip so derbi spremenili v nogometni praznik. Konjičanom se moram zahvaliti za korektno predstavo."