Leta 1992 je Slonokoščena obala afriški pokal narodov dobila brez prejetega gola. Mnogi so zasluge pripisali vratarju Alainu Gouameneju, ki je zadel in ubranil odločilni strel pri enajstmetrovkah v finalu, toda potem so se oglasili lokalni vrači in trdili, da so oni zaslužni za uspeh. Dejali so, da so jih najeli pri tamkajšnji nogometni zvezi, vendar jim po koncu tekmovanja niso želeli plačati obljubljenega denarja, zato so se odločili, da bodo prekleli reprezentanco. Nato ta kar 10 let ni dosegla vidnejšega uspeha, ko pa je nova vlada leta 2002 le sklenila sporazum z vrači in jim plačala 2.000 dolarjev, je Slonokoščena obala že v naslednjem poskusu dosegla uvrstitev na SP.

Ko se je minuli teden Raul Gonzalez pojavil na treningu španske reprezentance, ga je selektor Luis Aragones praktično spodil z igrišča. "Ko sem opazil, da nosi majico rumene barve, se mi je zvrtelo pred očmi. Rumena barva prinaša nesrečo!" je bil ogorčen Aragones, medtem ko je nekdanji brazilski selektor Mario Zagallo prepričan, da bodo karioke znova osvojile naslov svetovnega prvaka. Njegova srečna številka je namreč trinajst (13. julija je bila krščena njegova žena), Zagallo pa pravi: "Selektor Carlos Alberto Parreira ima v svojih dveh imenih skupaj 13 črk, Brazilci pa bodo uvodno tekmo na svetovnem prvenstvu v Nemčiji odigrali 13. junija." Zanj je to očitno dovolj velik razlog, da verjame v vnovičen naslov svetovnih prvakov.

Pred prvo tekmo na svetovnem prvenstvu leta 1986 si je argentinski selektor Carlos Bilardo pri enem od nogometašev sposodil zobno pasto. Ker so Argentinci obračun nato dobili, je Bilardo, ki je bil znan tudi po tem, da je na tekmah vedno nosil isto kravato (prinašala naj bi mu srečo), rutino ponavljal do konca prvenstva in velike zmage po zaslugi Diega Maradone. Italijan Giovanni Trapattoni, ki bo v naslednji sezoni vodil Aleksandra Knavsa pri Red Bull Salzburgu, je včasih trenersko klop poškropil s sveto vodo, ki mu jo je priskrbela sestra, sicer nuna. Še korak dalje je šel v vraževerju francoski selektor Raymond Domenech , ki naj bi Roberta Piresa izven reprezentance za nastop na SP 2006 pustil zaradi njegovega astrološkega znamenja. "Škorpijoni so poznani po tem, da se na koncu vedno pobijejo med seboj," pravi Francoz.

Njegov rojak Laurent Blanc je pred tekmami na SP 1998, ki so ga galski petelini tudi dobili, vedno poljubil golo glavo vratarja Fabiena Bartheza, nekdanji angleški nogometaš Gary Lineker pa med ogrevanjem nikoli ni želel streljati na gol...