S konsolidacijo lastništva družbe Terme Ptuj je Sava vzpostavila pogoje za lažje upravljanje in pospešitev razvoja ptujskih term. Družba Terme Ptuj je sicer del Poslovne skupine Sava že od leta 2004, ko je Sava pridobila večinski lastniški delež Term 3000. Družba Terme 3000 je namreč leta 2002 prevzela večinski delež Term Ptuj.

Kot so še pojasnili v Savi, pridobljeni lastniški delež v Termah Ptuj z vidika vrednosti nakupa ne predstavlja pomembnega deleža v finančnih naložbah Save.

Perutnina Ptuj oz. takratni Kmetijski kombinat Ptuj je leta 2002 prodala svoj 72-odstotni lastniški delež družbi Terme 3000. V tem času so še njihov 28-odstotni lastniški delež po sodni poti uveljavljale občine, ki so nastale na območju nekdanje velike občine Ptuj.

Petnajst podravskih občin je namreč zaradi domnevnega nekdanjega sovlaganja občine Ptuj uveljavljalo svoje deleže v Termah Ptuj v enakem razmerju, kot so se sporazumele v delitveni bilanci tudi za druge primere premoženja nekdanje občine Ptuj.

Po pripojitvi Kmetijskega kombinata Ptuj k Perutnini Ptuj pa je ta družba, med drugim skupaj z lastništvom Term Ptuj, postala tudi naslednica dolgotrajnega sodnega uveljavljanja 28-odstotnega lastniškega deleža v Termah Ptuj s strani omenjenih občin.

Ker konca sodnega postopka še ni bilo mogoče predvideti, razvojni načrti Save v Termah Ptuj pa so bili zaradi tega oteženi, je Perutnina Ptuj aprila letos pravdo z občinami končala s sodno poravnavo, izplačala njihova domnevna lastništva v Termah Ptuj in tako omogočila lastniško konsolidacijo Term Ptuj.

Kot je danes pojasnil predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj, je smisel sodne poravnave z občinami zagovarjala tudi sedanja Mestna občina Ptuj, njen župan Štefan Čelan pa se je tudi sam angažiral pri uresničitvi celovite sodne poravnave.

S konsolidacijo lastništva družbe je zadovoljen tudi predsednik uprave Save Janez Bohorič. "Ocenjujemo, da ima Ptuj kot starosta slovenskih mest številne pomembne razvojne prednosti, ki bodo z obogatitvijo turistične ponudbe v Termah Ptuj še bolj oživele in privabile več domačih in tujih turistov," je prepričan Bohorič. Konsolidacija lastništva Term Ptuj bo po njegovem mnenju omogočila hitrejši razvoj term, s tem pa celovite ponudbe Panonskih term.

Konsolidacijo lastništva Term Ptuj so pozdravili tudi v Termah Ptuj in Termah 3000, pa tudi ptujski turistični delavci in gospodarstvo na tem območju.