Z RTV Slovenija so sporočili, da odgovorni urednik razvedrilnih in športnih programov Vanja Vardjan pričakuje, da se bo Anžej Dežan uvrstil v finale. K temu naj bi poleg dobre pesmi pripomogla tudi njegova promocijska gostovanja v Srbiji in Črni gori, Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Ukrajini ter na Hrvaškem in Malti.

Glas za svojega favorita bodo lahko preko telefonskega glasovanja oddali tudi slovenski gledalci. Od preteklih evrovizijskih izborov se bo letošnji razlikoval po tem, da se bodo točke od ena do sedem, ki jih bodo države namenile nastopajočim, samodejno prikazovale in seštevale na ekranu, točke od osem do dvanajst pa bodo tako kot doslej sporočali predstavniki televizij. Točke Slovenije, ki bo letos kot prva država sporočila svoje glasove, bo posredoval Peter Poles.

Voditelja prireditve pesem Evrovizije 2006 bosta grški glasbeni zvezdnik Sakis Rouvas in ameriška igralka ter novinarka grškega rodu Maria Menounos. Za razvedrilni program Televizije Slovenija bo glasbeni spektakel iz Aten komentirala Mojca Mavec, prireditev pa bo iz radijskega studia v Ljubljani spremljal Jernej Vene.