Živko Marušič, vodilni predstavnik slovenske transavantgarde, svoje vizije črpa iz istrskega socialnega in zgodovinskega sveta ter jih dopolnjuje z metamorfozami slik iz družinskega arhiva in z motivi iz popularnih komičnih almanahov z erotično vsebino ter knjig o filmu in jazzu. Za njegova dela je značilna ironična, manieristična barvna kompozicija, ki jo skrbno načrtuje tako, da na slikah ni neizpovednega mesta. Slike so goste vsebinske substance, polne humorja in satire, toda tudi skrajno resnih opazovanj in prizadetih izjav, so ob razstavi zapisali v galeriji.

Živko Marušič, rojen leta 1945 v italijanskem Colornu, se je šolal na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah, nato je končal slikarsko specialko na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Izpopolnjeval se je še v Parizu in v Rimu. Leta 1998 je zastopal Slovenijo na bienalu v Sao Paulu. Za svoje delo je prejel Jakopičevo nagrado (1998) in nagrado Prešernovega sklada (1999).

Todorče Atanasov se bo v galeriji Alkatraz predstavil z razstavo, naslovljeno Med - prostor. Na umetnikovih platnih se gledalcu figure razodevajo kot angelski zbori, kot poduhovljena bitja, zamejena in zapredena v nevidne meje prostorov svojih misli, pomisli in doživljanj, iščoča in preiskujoča robove stika z drugimi. Njegove figure se zde kot ikone brezčasja, postavljene nekam na robove obal časa, zagledane vase in družeče se v samodotike. Tako so kot ikonostasi razpete na svoj notranji križ - vpete med silnice poželenj, samot, zrenj in uročenosti, je ob razstavi zapisal Igor Likar. Todorče Atanasov, rojen leta 1953 v Makedoniji, je študiral na ljubljanski ALU, kjer je končal tudi grafično specialko pri prof. Bogdanu Borčiču. Živi in dela v Ljubljani.Blaž Porenta bo v Kiberpipini galeriji G404 pod naslovom Digitalno na platnu predstavil dela, nastala v zadnjem letu. Slike so plod zabeleženih misli in želja po prikazovanju sveta, v katerem umetnik živi z "zaprtimi očmi", so zapisali v galeriji. Blaž Porenta je študent vizualnih komunikacij na ALU. Kot ilustrator in grafični oblikovalec sodeluje pri različnih projektih, med drugim je ilustriral plakate za Šentjakobsko gledališče, ustvaril celostno grafično podobo za Jadranko Juras in sodeloval pri projektu Akademija01.