Delež Mestne občine Maribor za sofinanciranje projekta prenove stadiona Ljudski vrt se bo zagotovil iz prejemkov od prodaje premoženja občine v letu 2006 (iz tega naslova se bo zagotovilo tudi 20 milijonov tolarjev za plačilo dela kupnine za ambulante TAM Tezno). Projekt Ring je bil izdelan že leta 1997, vendar mesto za njegovo izvedbo ni imelo dovolj denarja. Sedaj mestna uprava pričakuje, da bo pristojno ministrstvo v kratkem izdalo sklep o sofinanciranju, kar bo omogočilo, da bodo po pridobitvi gradbenega dovoljenja dela stekla že letos poleti.

V prvi fazi izvedbe projekta Ring naj bi v stadion Ljudski vrt vložili 2,3 milijarde tolarjev, pri čemer naj bi približno milijarda tolarjev prišla iz evropskih skladov, 1,3 milijarde tolarjev pa naj bi postopoma zagotovila občina in manjši del še Zveza mariborskih športnih društev Branik. To naj bi zadostovalo za posodobitev in razširitev nogometnega stadiona (projekt predvideva pokrite tribune za približno 12.800 gledalcev). V drugi fazi projekta, katere vrednost je ocenjena na 2,7 milijarde tolarjev, pa je načrtovana tudi gradnja dveh telovadnic.

V nasprotju s pričakovanji mestne uprave pa mestni svetniki na dnevni red niso uvrstili predloga sprememb statuta javnega zavoda Športni center Maribor. Mestna uprava je pred časom predlagala, naj se azil za živali uredi v opuščenih hlevih v Rošpohu, ki so v lasti ministrstva za šolstvo in šport, z njimi pa upravlja Biotehnična šola Maribor. Občina bi lahko pridobila objekt za daljše obdobje v najem ali pa tudi v last, nato pa ga predala v upravljanje in vzdrževanje Športnemu centru Maribor.

Umik predloga sprememb statuta javnega zavoda Športni center Maribor z dnevnega reda je predlagala svetniška skupina SNS. Po mnenju njenega vodje Roka Pečeta je predlog nestrokoven, saj ne ponuja odgovorov na številna vprašanja. "Iz gradiva ni jasno, kako, kje in zakaj se bo dejavnost azila za živali opravljala. Dejavnost športnega centra, ki naj bi zagotavljal profit, ni združljiva z dejavnostjo azila za živali, ki naj bi deloval humanitarno," je menil Peče in opozoril, da krajani v Rošpohu nasprotujejo odprtju azila.

Mestni svetniki se danes niso uspeli prebiti skozi sprejeti dnevni red. S sejo bodo nadaljevali 8. maja, ko se bodo med drugim tudi seznanili z informacijo o trendih varnostnih pojavov na območju občine in poslušali poročilo varuhinje bolnikov pravic za leto 2005.