"Rojstni dan zame še nikoli ni bil običajen dan. Gre za praznik, ki ga vedno praznujemo v družinskem krogu, vsako leto pa se zberemo tudi z najtesnejšimi prijatelji. Prisotne je veliko dobre volje, skratka je fešta, čaga," je pojasnil Gregor Komac , ki je letos z Mariborom v državnem prvenstvu moral priznati premoč Lendavi, ki se je prvič povzpela na slovenski klubski Olimp. "Sedaj se bomo skušali čim bolje pripraviti na pokalno tekmovanje in poskušati osvojiti prvo slovensko pokalno lovoriko," je iz Maribora sporočil Komac, ki je velikonočne praznike z družino preživel v domačem Kočevju.

In kaj slavljencu pomenijo darila? "Važna je predvsem manjša pozornost. Čeprav je lani žena Iris krepko segla v denarnico, ko mi je za rojstni dan kupila kolo," pravi levoroki namiznoteniški napadalec ter dodaja: "Postal sem pravi kolesarski rekreativec. Lani sem v dobrih treh mesecih naredil okrog 1.500 kilometrov. Sem bil kar priden. Letos se je brez pomožnih koleščkov naučila voziti še šestletna hči Aja, tako da bomo šli lahko kdaj skupaj tudi na kakšen družinski kolesarski izlet."

Komac pravi, da se je z Mariborom že dogovoril za igranje v naslednji sezoni, ni pa še jasno, ali bo tudi trener. "Mislim, da bi lahko počel obe stvari hkrati. Že tri leta vadim le dopoldan, ko združujem igranje in kondicijo, kar mi vzame približno štiri ure časa. Popoldan bi se lahko posvečal trenerstvu," je prepričan Komac, ki ga reprezentančni dres več ne zanima. "Odkar sem se sprl s selektorjem, je igranje za reprezentanco zame preteklost. Tudi, če bi bil letos posamični državni prvak in bi me na kolenih prosili, naj nosim reprezentančni grb, tega ne bi storil. Zanima me le še klubsko igranje," zaključuje ponosni očka, ki se že veseli bližnjih Ajinih prvih šolskih korakov.