Pu, ki je navdušen nad medom, si je svetovno slavo pridobil leta 1966, ko je začel nastopati v Disneyevih kratkometražnih filmih. Priljubljeni so tudi Pujevi prijatelji Zajec, Tigr, Pujsek in osliček Sivček, ki so se glavni zvezdi pridružili na torkovem fotografiranju ob zvezdi. Pujeva zvezda je svoje mesto našla pred kinom El Capitan, ki je v lasti družbe Disney, nedaleč od gledališča Kodak, kjer poteka podelitev oskarjev, in le nekaj metrov stran od Disneyeve trgovine, kjer si je mogoče priskrbeti tudi malega Puja. Avtor je Puja poimenoval po medvedku svojega sina.

Prva zgodbica o medvedku Puju je izšla 24. decembra 1925 v londonskem dnevniku London Evening News, knjiga s pisateljevimi ilustracijami pa leta 1926. Milnejeve zgodbe o Puju so po svetu prodali v več kot 50 milijonih izvodih in jih prevedli v več kot trideset jezikov. Disneyjeve filmske priredbe v gibljivih sličicah Pujeve zgodbe pripovedujejo malo drugače, vendar še vedno na domišljijsko izviren način.

Pisatelj, humorist, pisec iger in časnikar Alan Alexander Milne se je rodil leta 1882 v Londonu, kjer je umrl 31. marca leta 1956. Zgodbe o dečku Christopherju Robinu, ki je imel zelo rad igrače in živali, in o njegovem najljubšem prijatelju medvedku Puju, je zbral v dveh knjigah, obe imamo v slovenskem prevodu. To sta Medved Pu in Hiša na Pujevem oglu. Medved Pu je na mah osvojil otroke in odrasle, ob njem še drugi junaki Milnejevih zgodb.