Po besedah direktorja Term 3000 Dušana Bencika bo to edini hotel na svetu, ki bo gostu omogočal uživanje v termalni vodi na balkonu v hotelski sobi, vanj pa želijo pritegniti goste z najvišjo kupno močjo. Za zaposlene pomeni velik izziv in tudi veliko tveganje, vendar danes brez tveganja ni mogoče obstati na trgu, je dodal Bencik.

Z novim hotelom, katerega skupna površina je 12.600 kvadratnih metrov, v njem pa bo 122 nadstandardno opremljenih sob oziroma 269 ležišč, bodo v Termah 3000 celovito zaokrožili ponudbo. Vsaka soba bo imela poleg navadne tudi zdravilno termalno vodo iz Moravskih Toplic - črno vodo, kopalnice pa bodo zgrajene tako, da bodo gostom omogočale uživanje v masažni kadi s črno vodo zunaj ob balkonu sobe.

Gostom bo na voljo najsodobnejši center za wellness, individualno strokovno svetovanje, terapija s termalno mineralno vodo, igrišče za golf, multimedijski konferenčni center ter vrhunska kulinarična ponudba. Za novi hotel so razvili inovativen način trženja, ista cena bo veljala vse leto, ponudbo pa bodo oblikovali tematsko glede na letni čas. Poleg slovenskega računajo še na trge sosednjih držav, nemški, ruski, švicarski, angleški, nizozemski in izraelski.V hotelu bo zaposlenih 110 novih delavcev, pri čemer računajo predvsem na že usposobljene kadre oziroma ljudi iz pokrajine, ki so zdaj zaposleni v drugih zdraviliščih. Na že razpisanih 80 delovnih mest so dobili kar 1650 prošenj. Vlaganja v toplicah, povezanih pod blagovno znamko Panonske terme, so v zadnjih letih dosegla blizu 10 milijard tolarjev, za letos pa med drugim načrtujejo posodobitev ljutomerskega hotela Jeruzalem in obnovo zunanjega bazenskega kompleksa v Lendavi.