Po stari navadi so za razburjene pred obračunom skrbeli najbolj goreči navijači. Partizanovi že nekaj časa bojkotirajo tekme svojega kluba, na 126. derbiju pa so se jim pridružili tudi kolegi z Marakane. Na štadionu velikega sovražnika so vztrajali do konca prvega polčasa, nato pa pobrali šila in kopita, ker jim varnostniki niso dovolili izobesiti transparentov. Da 20.000 gledalcem in številnim pred televizijskimi ekrani ne bi bilo dolgčas, so poskrbeli tudi nogometaši. Zoran Mirković, ki mu razvpito obnašanje na nogometnih zelenicah ni tuje - leta 1999 je na odločilni tekmi za uvrstitev na EP 2000 med Hrvaško in Jugoslavijo zaslovel z znamenitim "potegom za premoženje" Roberta Jarnija in kazanjem sredinca hrvaškim navijačem - je znova "blestel". Zaradi nešportnega obnašanja je bil v deseti minuti izključen, kar ga je tako razjezilo, da se je spravil na stranskega sodnika, mu navil ušesa, še hujši incident pa je preprečil Mirkovićev soigralec Danko Lazović. Pri tem je zanimivo, da Mirković sploh ni stopil na igrišče, saj se je na sodnika spravil kar s klopi za rezervne igralce.

Da preveč pozornosti ne bi bilo usmerjene v Mirkovića, je poskrbel Niša Saveljić, ki ga je razkuril trener Partizana Jürgen Röber, ko ga je zamenjal, kljub temu da je bil vzrok menjave zlomljen nos. Na nemškega trenerja je vsul plaz očitajočih besed, na koncu pa jo je najslabše odnesla posoda z vodo ob robu igrišča, ki jo je Saveljić z udarcem z nogo razbil. Z nenogometnimi vložki se niso ukvarjali le nogometaši v črno-belih dresih, ampak tudi v rdeče-belih. V taboru slednjih je bil glavni trener Walter Zenga , ki se je zapletel v fizični obračun s kapetanom Partizana Albertom Nadjom. Po tekmi se je pred novinarji nekdanji odlični italijanski vratar pojavil z rdečo modrico na vratu. "Avtor modrice ni Nadj, imam jo od britja," se je izgovarjal Zenga.

Medtem je Röber z občudovanjem govoril o zvezdniku Crvene zvezde Nikoli Žigiću. "Točno takšnega igralca bi imel rad v svojem moštvu. Želim si, da bi ga Partizan od Crvene zvezde odkupil," je bil poln hvale Röber, a bo najverjetneje ostalo le pri željah. Žigić naj bi namreč že podpisal pogodbo z Arsenalom, vredno 11 milijonov evrov, kar je za klub s štadiona JNA nedosegljiva vsota.