Izmed 23 pevk in pevcev, ki so se prijavili na avdicijo, je žirija izbrala osem največjih talentov. Tako bodo ob spremljavi orkestra Bid Bang na Bledu nastopili Dejan Zupan iz Zgornjih Gorij, Petra Antolin iz Lesc, Špela Sila iz Kranja, Darko Peterman iz Zgornjih Gorij, Mare Bačnar iz Žirov, Jure Pirc iz Tržiča, Lea Mencinger z Jesenic in Sabina Jeraj z Vrhnike. Ocenjevali pa jih bodo strokovna žirija in občinstvo v dvorani.

Radio Triglav, ki je lani praznoval 40 let delovanja, je že tradicionalno glasbeno prireditev prvič organiziral leta 1971, ko je na njej zmagal Franci Rebernik. Leta 1976 je svojo glasbeno pot na tej prireditvi začela Helena Blagne. V preteklih desetletjih pa so na njej zapeli oziroma zmagali med drugim še Aleksander Mežek, Miha Rebernik, Anka Čop, Manca Urbanc, Ana Soklič in Anja Baš.

Na lanskoletni prireditvi je občinstvu v dvorani najbolj ugajal glas domačinke z Bleda Katarine Lavrič s pesmijo Vzemi mojo dlan. Strokovna žirija pa je največ točk prisodila tedaj 16-letni Nini Bauman z Jesenic, ki je zapela skladbo Ne prižigaj luči v temi. Obe zmagovalki bosta tudi na letošnji prireditvi zabavali poslušalce. Jeseni bo Radio Triglav pripravil še eno tradicionalno glasbeno prireditev, in sicer za otroke od 4. do 15. leta starosti, ki se bodo potegovali za naslov prvi glasek Gorenjske.