"Odlično! Preprosto izjemno. Česa takega niti približno nisem pričakoval. Mesto mi je zelo všeč, ljudje so prijazni, se spoznajo na košarko in jo imajo radi, v moštvu se dobro razumemo... Res lahko se mi je bilo prilagoditi in v Ljubljani se počutim povsem domače," so pohvale na račun njegovega drugega kluba (pred tem je igral le za Maccabi iz Tel Aviva) kar vrele iz ust Halperina, ki še sam ne more povsem verjeti, da se je tako hitro navadil na življenje daleč stran od svojega doma: "No, morda je bilo le v prvih nekaj dneh malo `čudno`, a sedaj že prav dobro poskrbim zase, velikokrat si kaj tudi skuham in podobno. Da pa vendarle ne bi povsem pozabil na svoje prijatelje, so me že večkrat obiskali, kot tudi starši, ki bodo do konca sezone zagotovo še prišli."

Čeprav je bil položaj še pred kratkim povsem drugačen, je bil Yotam vseskozi eden redkih ljubljanskih košarkarjev, ki ga ni nič spravilo v slabo voljo in je bil vedno nasmejan. Tudi ob šokantnih spremembah, izjemno napornih treningih... "No ja, ni nam bilo lahko. A sam z napornim ritmom nikoli nisem imel težav. Saj smo še mladi! Vselej sem rad treniral in se kot profesionalec na vse skupaj nisem oziral," je poln energije razpredal 195 centimetrov visoki branilec, naredil požirek pijače in prekinil mobilni telefon, ki mu je ravno takrat začel zvoniti, ter nadaljeval: "Na srečo je zdaj to za nami in smo že nekaj časa lahko osredotočeni le na dogajanje na igrišču. Ob tem igramo vse bolje in bolje. Moštvo je tako fizično kot taktično odlično pripravljeno. Žal mi je le, da smo dobro začeli igrati šele takrat, ko je bilo prepozno za odmevnejši rezultat v evroligi, pa tudi v ligi Goodyear smo na začetku nanizali preveč porazov. Tako nam zdaj ogromen izziv predstavlja državno prvenstvo. Nanj se moramo čim bolje pripraviti, saj si ne smemo dovoliti novega spodrsljaja."

Pogodba z Olimpijo Halperinu poteče na koncu sezone. In potem? "Bomo videli. A kot sem že večkrat poudaril, se tu počutim tako dobro in mi je vse skupaj tako všeč, da bi bilo zame najbolje, da ostanem še sezono ali dve. Poleg tega si boljšega trenerja in treningov sploh ne bi mogel zamisliti. Zares bi rad ostal in upam, da tudi bom," je odločen košarkar, ki prosti čas izkoristi za obisk kina, drugih športnih prireditev in počitek. Ker je trener Zmago Sagadin že večkrat poudaril, da bi si Halperina želel tudi v naslednji sezoni, sta oviri za ostanek Izraelca dve: v svojih vrstah bi ga po dobri sezoni kaj lahko spet hotel Maccabi, ob tem pa Yotam še ni do konca odslužil vojaškega roka, pri čemer so Izraelci zelo natančni. "Seveda je pomembno zaključiti služenje vojaškega roka, a če bi hotel ostati še sezono ali dve, mi, vsaj upam, pri tem verjetno ne bi delali težav," je vseeno prepričan igralec, ki se lahko pohvali tudi s tem, da je bil s povprečjem 23,5 točke lani najboljši strelec svetovnega prvenstva do 21 let.