Medtem ko je Robert Kranjec blestel na planiški velikanki, je imela Slovenija močno zastopstvo tudi pri podvigih ob skakalnici. V kategoriji najbolj norih zamislic bi si prav gotovo prostor na odru za zmagovalce prislužil moški srednjih let, ki se je v soboto, še preden so zapeli petelini, začel družiti z dolenjskim rdečim zlatom - cvičkom. Ker ga je na poti do skakalnice precej steklo po njegovem grlu, se je verjetno zbal, da bi utegnil tako kot številni njegovi pivski kolegi omahniti pod težo alkohola. Zato je velikodušno del opojne substance odstopil kar ob cesti parkiranemu avtomobilu, v katerega je zlil nekaj decilitrov vina. Medtem ko so se mimoidoči krohotali, se je nekdo drug pritoževal nad alkoholizmom med obiskovalci Planice. "Poglejte se, vsi ste pijani! Sram vas naj bo," je zavpil, medtem ko mu je zaradi popitega alkohola tako krivilo hrbtenico, da bi mu gibčnost zavidala še nekdanja slovita telovadka Nadia Comaneci, ki bi se lahko naučila kakšne nove prvine za nastop na parterju. Za nasvet za vajo na gredi pa bi si verjetno poiskala kakšnega drugega strokovnjaka, saj je imel omenjeni veseljak velike težave pri lovljenju ravnotežja. "V enem kosu" mu namreč ni uspelo prehoditi več kot dvajset metrov.

Pivskih podvigov niso bili vešči le Slovenci. Družbo so jim delali Avstrijci, Nemci, Finci, Poljaki, Čehi, Norvežani... Slednji so bili še posebno dejavni v Kranjski Gori, kjer se je mnogim v spomin najbolj vtisnil možakar, ki je po gostilnah hodil oblečen v rožnatega zajca. V enem od podvigov si je majavih nog za brlog izbral kar voziček v tamkajšnji trgovini, v katerem so ga nato prijatelji prevažali sem ter tja. Iskali so predvsem mineralno vodo za mešanje z "grozdnim napitkom", ko pa so obupali, so na blagajno odšli kar s pijačo, ki pomaga pri zaprtosti... Zaposleni so si oddahnili, ker ni ničesar razbil, kar pa ne velja za vse. Tako so se pod težo alkohola lomili kozarci in stoli, pokala so okna, pele so tudi pesti...

Vzdušje na planiškem tednu poletov sicer ni bilo sproščeno le med gledalci. Večer ali dva zabave so si privoščili tudi novinarji, spremljevalci ekip, funkcionarji in skakalci. Tako je bilo v nočnih urah v kranjskogorskih lokalih moč videti precej znanih obrazov. Novinarji, ki so jim družbo delali Franci Petek, Primož Ulaga in Aleš Peljhan, so si žur priredili že v četrtek, najbolj pa so zabave željni na svoj račun prišli v petek in soboto. Vrček ali dva piva si je med drugimi privoščil Martin Schmitt, tako kot njegov rojak Christof Duffner, ki je pred leti slovel kot ljubitelj poletov, v Kranjski Gori pa je s tresočo roko podeljeval predvsem avtograme. Med skakalci je v veseljačenju prednjačil Daniel Forfang, ki se je preizkusil tudi v natakarstvu, a zaradi promilov ni bil najbolj uspešen, dobro pa sta bila razpoložena Lars Bystoel in Bjoern Einar Romoeren. Med obiskovalci nočnih lokalov ni bilo Jakuba Jande, ki si je v soboto zagotovil zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Njegov sostanovalec Borek Sedlak se je pritoževal, da novega gospodarja smučarskih skokov nikakor ne more spraviti iz hotelske sobe.