Da "šparajo" na vsakem koraku, potrjujejo tudi besede Martina Rutishauserja , predsednika organizacijskega odbora: "Odločili smo se, da ne bomo razmetavali z denarjem, ampak bomo pazili na vsak frank. To je edini način, da izpolnimo organizacijski cilj - pozitivno ničlo." Čeprav so švicarski rokometaši doživeli rezultatski neuspeh, saj so v skupini A zasedli zadnje mesto in je za njih EP že končano, to ne bo vplivalo na prodajo vstopnic. Za celotno prvenstvo jih je bilo na razpolago 100.000, skoraj vse pa so bile že zdavnaj razprodane.

S prodajo vstopnic za ogled tekem v petih dvoranah v petih mestih (St. Gallen, Basel, Sursee, Bern in Zürich) naj bi Švicarji zaslužili okoli 1,3 milijona evrov. S tem bodo pokrili dobro tretjino celotnega proračuna tekmovanja, ki znaša 3,6 milijona.

BOGATAŠI SEGLI V DENARNICO

Najcenejše vstopnice so stale (preračunano v slovensko valuto za dve tekmi dnevno) 4.800 tolarjev, za sklepni del v Zürichu (polfinale in finale) 30.000, bogataši pa so za posebne sedeže z luksuznimi dodatki v dvorani Hallenstadion v Zürichu, ki sprejme 11.000 gledalcev, plačali tudi več kot 70.000 tolarjev.

Dobitnike kolajn in najboljše igralce bomo dobili šele v nedeljo, že zdaj pa je znanih nekaj nosilcev nerokometnih lovorik. Ena pripada poljskemu vratarju Macieju Steczniewskemu, ki bi z 211 centimetri zlahka igral centra v košarki, glede na višino rokometnega gola pa njegova glava štrli prek zgornje stative.

NAGY JIH IMA 116

Potem ko se Švedska ni uvrstila na evropsko prvenstvo, je brez tradicionalnega naziva najmanjšega ostal njen reprezentant Ljubomir Vranjes, ki je bil s 166 centimetri pravi pritlikavec. Njegovo vlogo je prevzel Danec Lars Rasmussen, ki je le štiri centimetre večji, tako da zdaj razlika med najvišjim in najnižjim znaša "le" 41 centimetrov!

Še nekoliko večja je med najtežjim in najlažjim, saj znaša kar 44 kilogramov. Pri Madžaru Lazslu Nagyju se tehtnica ustavi šele pri 116 kilogramih (z 209 cm je tudi drugi najvišji na EP), že prej omenjeni 30-letni Danec Rasmussen pa ni le najnižji, ampak tudi najlažji z 72 kilogrami. No, med težjimi sta v Švici tudi Slovenca Miladin Kozlina (110) in Aleš Pajovič (108). Če bi hrvaški vratar Vlado Šola v mladosti hodil po Ukrajini in tam spoznal kakšno greha vredno domačinko, bi lahko bil oče tamkajšnjemu reprezentantu Mykoli Stetsyuri. Hrvat je namreč rojen 17. novembra 1968 in je najstarejši igralec EP v Švici, hitri Stetsyura na desnem krilu (proti Sloveniji je dosegel dva zadetka) pa 20. julija 1986. Da ne boste preveč računali: ko je Šola postal polnoleten, ni bil Mykola star še niti štiri mesece!