"Pozabimo že vse skupaj in se raje ozrimo v prihodnost. Čaka nas namreč težko delo, če želimo potrditi zadnje dobre predstave in si brez stresov zagotoviti vsaj igranje v končnici," je vsega skupaj že kar malce naveličan Kobe Bryant . Takoj po tekmi, na kateri je od 46 metov iz igre zadel 28 (od tega 13-7 za tri točke), od 20 prostih metov pa jih je cilj našlo 18, je bilo seveda drugače. "Niti v sanjah si nisem predstavljal česa podobnega. Enostavno se je zgodilo. To je pač ena od tistih stvari, ki se jih ne da razložiti," je bil ves iz sebe 198 centimetrov visoki košarkar, ki ga je pohvalil tudi njegov trener Phil Jackson: "V svojem življenju sem doživel že veliko neverjetnih stvari, česa takega pa še ne." In če to pride iz ust nekoga, ki je osvojil devet naslovov v ligi NBA in ki je med drugim treniral Michaela Jordana, je jasno, da je Kobeju uspelo nekaj čudežnega.

"Šele z igrami v tej sezoni je dokončno dokazal, da so se črni oblaki, ki so se v zadnjih letih zgrnili nad njim, razkadili. Očitno je zares pozabil na obtožbe o posilstvu in sojenje, ki mu je vzelo ogromno energije, ter stalne prepire s Shaquillom O`Nealom. Z Jacksonom na klopi, kako pametno okrepitvijo ter igrami, ki jih kaže v zadnjem času, bi se Los Angeles kmalu lahko spet vrnil na vrh lige NBA," je le eden izmed zapisov strokovnjakov, ki v 27-letniku vidijo edinega pravega naslednika Michaela Jordana. In čeprav so primerjave med igralci iz različnih obdobij ponavadi neumestne, so Bryantovi podatki kljub njegovi mladosti že sedaj več kot navdušujoči.

Košarkar, ki je ime dobil po japonski obliki govejega zrezka (Kobe beef, op. p.), se je v ligo NBA podal neposredno iz srednje šole. Na naboru so ga kot osemnajstletnika trinajstega po vrsti sicer izbrali v Charlotteu, a ga nemudoma zamenjali z Los Angelesom za Vlada Divca, po hitrem napredku pa je postavil kar nekaj mejnikov, ki jih sicer v zadnjem času podira še en mladi talent LeBron James. Zaenkrat je Bryant kljub temu še vedno najmlajši košarkar, ki je v karieri dosegel mejo 10.000 točk (to mu je uspelo, ko je bil star 24 let in 193 dni) in 15.000 točk (27 let in 136 dni), skupaj z Elginom Baylorjem in Wiltom Chamberlainom je eden od treh igralcev v zgodovini, ki so na štirih tekmah zapored dosegli vsaj 45 točk. Nadalje je z 62 točkami, ki jih je v tej sezoni na tekmi proti Dallasu dosegel v prvih treh četrtinah, postal prvi igralec v zgodovini, ki je pred zadnjim delom igre dosegel več točk, kot celotno nasprotno moštvo. Ob tem, da ima v lasti cel kup klubskih rekordov, je velik ljubitelj filmske serije Vojna zvezd v svoji karieri osvojil tri naslove prvakov lige NBA. Hkrati je solastnik rekordov za največ doseženih trojk na tekmi (12), v enem polčasu (8) ter v zaporednih zadetih trojkah na tekmi (9). Osemkrat je nastopil na tekmi All Star, kar 21 tekem pa je odločil z zadetim metom ob zvoku sirene.