Glavni trener ameriške ženske reprezentance v skeletonu Tim Nardiello se ne bo smel udeležiti iger v Torinu, saj so ga številne varovanke, vključno z olimpijsko prvakinjo Tristano Gale, obtožile spolnega nadlegovanja. Članica ekipe Felicia Canfield je dejala, da je Nardiello pogosto izjavil, kako dobro se ji poda tekmovalni kombinezon, jo večkrat potrepljal po zadnjici ter jo poskušal poljubiti. Ameriški olimpijski komite je na podlagi obtožb sprožil preiskavo, ki je pokazala na "nesprejemljiv vzorec obnašanja".

Bo pa v Torino zagotovo odpotoval eden najboljši ameriških tekmovalcev v skeletonu Zach Lund, čeprav pred časom ni opravil dopinškega testa. Lunda, vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala v skeletonu, je mednarodna zveza za bob in sankanje sprva suspendirala, saj je bil 26-letni Američan pozitiven na dopinškem testu, ki so ga izvedli pred mesecem dni na tekmi svetovnega pokala. V Lundovem telesu so našli sledi sredstva proti plešavosti Propecia, ki pa je na seznamu nedovoljenih sredstev pri Mednarodni protidopinški agenciji (WADA), saj se lahko uporablja tudi za prikrivanje jemanja drugih nedovoljenih substanc. Ker pa je zvezo prepričal, da sredstvo jemlje resnično le proti plešavosti, so mu ponovno odobrili vstopnico za Torino.

Medtem pa je imel precej manj sreče svetovni prvak v sezoni 2004/05 Noelle Pikus-Pace, ki je pred kratkim utrpel zlom noge, potem ko je vanj na tekmovališču udaril štiričlanski bob. "To je bila zagotovo ena najbolj zanimivih sezon. Ne spomnim se, da bi bila katera še bolj stresna," je dejal član ameriške ekipe Kevin Ellis .

Nič manj težav kot v ameriški nimajo niti v drugih reprezentancah. Sploh ob dejstvu, da tekmovalci po stezi navzdol drvijo tudi ob hitrosti več kot 130 kilometrov na uro. Tako so morali novembra s treninga na olimpijskem prizorišču zaradi poškodbe s helikopterjem v bolnišnico prepeljati stratega nemške ekipe v skeletonu Raimunda Bethgeja, potem ko se je vanj zaletel avstralski tekmovalec v bobu.

Nesrečno zgodbo v skeletonu pred olimpijskim igrami v Torinu je zapisal tudi edini možni kandidat za igre iz Iraka. Petindvajsetletnemu iraškemu športniku Faisalu Faisalu se namreč ni uspelo uvrstiti na tekmo v skeletonu, saj je kvalifikacije končal na 16. mestu, za nastop v Torinu pa bi se moral uvrstiti med osem najboljših. Vendar Faisal Faisal ne obupuje. Zdaj, ko je možnost, da bi nastopil v Torinu, splavala po vodi, novo priložnost vidi v zimskih olimpijskih igrah leta 2010 v Vancouvru.

Malo manj popularni, vendar izredno nevarni olimpijski športi, kot so bob, sankanje in skeleton, pa očitno vendarle znajo pritegniti pozornost svetovne javnosti. To je pred leti uspelo tudi legendarni jamajški ekipi v bobu, ki je bila ovekovečena tudi v hollywoodskem filmu Cool Runnings (v slovenskem prevodu Ledene steze). Jamajčani bodo po olimpijskih igrah v Calgaryju leta 1988 - takrat so tekmovalci iz dežele reggaeja doživeli svoj prvenec na zimskih olimpijskih igrah - v Torinu še šestič poskusili svojo srečo v bobu.