Skupna površina sejmov v letu 2005 je obsegala 123.500 kvadratnih metrov površin, na njih pa se je predstavilo 2155 podjetij iz 28 držav. Na mednarodnih ocenjevanih kakovosti pod okriljem 43. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma je bilo ocenjenih 1117 izdelkov, ki jih je na mednarodna ocenjevanja poslal 301 izdelovalec iz šestih držav.

Tradicionalna ocenjevanja s kmetijsko-živilskega sejma se bodo nadaljevala tudi letos. Med njimi so ocenjevanja mleka in mlečnih izdelkov, mesa in mesnih izdelkov, vin, sadnih sokov in brezalkoholnih pijač ter kmetijske mehanizacije, ki so se po oceni Erjavca dokazala kot pomemben del predstavitvenih storitev sejma, saj znajo sodelujoča podjetja v vse večjem obsegu izkoristiti objektivne ocene neodvisnih strokovnih komisij za promocijo in trženje svojih izdelkov.

Pomurski sejem gre po besedah Erjavca po jasno začrtani poti in z zaupanjem v prihodnja sejemska leta ter je uspešno sledil globalizacijskim trendom v slovenskem in evropskem prostoru, njegova dejavnost pa v veliki meri vpliva na gospodarstvo. Pri tem so, kot je poudaril direktor, iskali tržne niše, vendar niso zahajali v programske sheme drugih sejmov, obe novosti, sejma Lov in Sodobna vojska, pa sta postala uspešna sejemska projekta.

Letošnji kmetijsko-živilski sejem z naslovom Dobro obdelano bo potekal od 26. avgusta do 1. septembra, njegova značilnost pa bodo mednarodne predstavitve dežel in regij. Mednarodni sejem embalaže, grafike, tehnike in tehnologije pakiranja, skladiščenja in transporta Inpak bo letos med 8. in 10. marcem z geslom Jedrnat ter osrednjo temo o ravnanju z embalažo, odpadno embalažo in embalažo eko-design.

Mednarodni sejem gradbeništva in gradbenih materialov Megra bo po napovedih organizatorjev z naslovom Gradbišče novih priložnosti prinesel precej novosti. Sejem lovstva, ribištva, turizma in aktivnosti v naravi Lov bo letos med 21. in 23. aprilom potekal pod geslom Naravnost k naravi. V letu 2006 bo Pomurski sejem nadaljeval tudi projekt Vinska kraljica.