NE ŽELI BITI GRDI RAČEK

"Za vse težave Rome sem bil kriv jaz. Bil sem grešni kozel. Če je bilo kaj narobe, so vsi začeli obtoževati Cassana, Cassana in vedno zgolj Cassana," moreče spomine obuja nekdanji nogometaš Barija, ki je galaktike stal skoraj 6 milijonov evrov, ter nadaljuje: "V Madrid sem prišel z željo, da se znebim imidža grdega račka. Vem, da sem storil nekaj napak, vendar sem jih pustil za seboj in v Španijo pripotoval brez njih. V Madridu želim postati boljši nogometaš in hkrati tudi boljši človek." Ker ni želel podpisati nove pogodbe z italijanskim prvoligašem, je v tej sezoni odigral le pet tekem, pred prihodom na štadion Santiago Bernabeu pa sploh ni treniral kar 15 dni. Zaradi tega bo moral na debi še nekoliko počakati, saj mora najprej pridobiti na fizični moči.

NJEGOVO DEKLE GA JE SPRAŠEVALO, KJE STA

V Italiji so dekleta nogometašev ponavadi medijsko zelo oblegana, razmerja s slavnimi obrazi pa mnoge s pridom izkoristijo za lastno reklamo in kariero. Tudi zaradi tega je mnoge presenetilo, ko se je Cassano na letališču v Madridu pojavil v objemu simpatične črnolaske, ki je v Italiji praktično nihče ni poznal. "Ko sva priletela v Madrid, me je od začudenja, ker se je zbrala nepregledna množica, spraševala, kje sploh sva," z nasmeškom na obrazu, ki ga sicer ne kaže velikokrat, razlaga Cassano ter dodaja: "Poleg moje mame je ženska mojega življenja. V zadnjih šestih mesecih mi je izredno pomagala, v Madridu pa bova živela skupaj. Prvič v življenju sem zaljubljen. Rada ima nogomet, čeprav ne pozna dobro pravil. Doslej me v živo še ni gledala, ko bom debitiral v dresu Reala, pa seveda bo na štadionu."

V Rimu bodo na Cassana hitro pozabili, mladenič pa upa, da bo v španski prestolnici postal to, kar je v rojstnem Bariju. "Ko sem se pred tremi leti pojavil v mestu, so me ljudje gledali kot svetnika, me ustavljali in čestitali, prosili za avtogram... Od jutra do večera so mi govorili, da so ponosni name in da naj nadaljujem z dobrim delom," zaključuje nogometaš, ki ga nekateri kličejo kar Maradona iz Barija.