SREČA

"Doslej nisem imela nič. Sedaj sem ugotovila, da mi srečo prinaša rdeči nedrček," je o sreči ugotovila Nina Jerančič , ki poskuša tudi v prometu "voziti po predpisih, a mi vedno ne uspeva".

JELENI

"Mi, trije jeleni in dva orla," tako je svetovni prvak Rok Benkovič videl mesto Zakopane na Poljskem.

ŽENA

"Nisem pravi naslov za takšno vprašanje. Raje vprašajte ženo," se je uspešno izgovarjal veslač Iztok Čop , ko so ga pobarali, kdaj gre na dopust.

STRIC

"Enoletni sin Mark me včasih že postrani gleda, češ, kdo pa je ta stric," je ugotovil spidvejist Matej Ferjan , potem ko se veliko potepa po svetu.

BUREK

"Lovili smo na vso moč, a nismo imeli za burek," je razložil kolesar Vlado Kerkez na dirki za 38. VN Kranja.

PIVO

"Prvomajska regata je bila podobna balinanju, med katerim hodimo na pivo in se odločamo, ali vržemo še eno rundo," pove Iztok Čop maja na Bledu.

NOGOMETNI IDEAL

"Za nas bi bilo idealno, da bi imeli kup hitrih, pa močnih in vzdržljivih igralcev. Imamo pa mal` bolj počasne, pa ne tako vzdržljive. Ker pač v svojih klubih ne igrajo," je modro ugotovil nogometni selektor Brane Oblak septembra 2005.

TRGOVSKI POTNIK IN NE TURIST

"Kot da bi bil trgovski potnik," se je po selitvi v Južno Korejo počutil Sebastjan Cimerotič . Kasneje je ugotovitev dopolnil: "V Korejo sem šel samo podpisat pogodbo in ne gledat okolice. To bi imel čas početi naslednji dve leti."

TONI POLIGLOT

"Malo smo se sporazumevali z znanjem tujih jezikov, malo z rokami, malo z nogami. Če bi na Cipru igral sezono ali dve, bi na koncu zanesljivo postal poliglot," je lani ugotovil tudi nogometaš Kliton Bozgo .

HUDIČ OB SKAKALNICI

"Poglejte ga, hudiča!" je norveškega sodnika na ekipni tekmi smučarskih skakalcev, potem ko je Fincu Ahonenu dodelil oceno 14,5, preobrazil komentator na TV Slovenija Andrej Stare .

KUHARJI

"Novinarji so različni. Eni te spečejo brez, drugi pa z oljem," je vratar slovenske nogometne reprezentance Samir Handanovič spregovoril o izkušnjah, kako o njem piše italijanska sedma sila.

KART NE POZNA

"Ne igram kart, zato ne vem, kako je mislil, da naj igram z odprtimi kartami," je Sebastjan Cimerotič Cime sporočil svojemu agentu.

SINDROM KATANEC - ZAHOVIČ

"Direktor, katerega imena in priimka ne bom izrekel," je biatlonec Marko Dolenc rekel o Juretu Velepcu.

SREČO JE TREBA DELITI

"Karič ima eno napako. Preveč igra športno napoved in nikoli ne vem, za koga igra: za nas ali za koga drugega," je selektor slovenske nogometne reprezentance Brane Oblak hazardersko negotov.

BRIHTNI SO V TUJINI

"Tudi on bi bil legionar, če bi bil pameten," je Oblak dejal o Branku Iliću, edinemu igralcu slovenske lige v reprezentanci.

PUNČEK

"Dajmo, fantek," so dobri rekreativni kolesarji med vzponom na Mangart spodbujali Tanjo Žakelj, dobitnico bronaste kolajne na svetovnem prvenstvu gorskih kolesarjev v krosu.