Del projekta je Dubrovnik winter card, kartica, s katero lahko gostje koristijo popuste. Kartica je brezplačna, dobijo pa jo vsi gostje, ki v mestu prespijo vsaj dvakrat. Kartica ponuja od 5 do 50 odstotkov popusta za 66 različnih storitev. Obiskovalci lahko uveljavljajo popuste za različne kulturne dejavnosti, kot so obiski muzejev, galerij in gledališča, s kartico si lahko ceneje izposodijo avto, popuste lahko dobijo v različnih gostilnah, restavracijah in turističnih agencijah.

Drugi del projekta je obogatitev dogajanja v mestu v teh zimskih mesecih. Poleg že tradicionalnih prireditev, ki so na miklavževo, silvestrovo, valentinovo in ob Dubrovniškem karnevalu, so pripravili še dodatne prireditve. Organizatorji tako želijo zagotoviti, da gostom ne bo dolgčas, ne glede na to, kdaj se bodo odločili za obisk mesta. V okviru projekta namreč vsak torek v Kazalištu Marina Držića organizirajo zabavne večere z glasbenimi gosti, vsak petek pa v enem od dubrovniških hotelov priredijo družabni dogodek s programom. Za goste, ki so nastanjeni v drugih hotelih, je organiziran brezplačen avtobusni prevoz. Tako torkovi kot petkovi večeri so za lastnike dubrovniške zimske kartice brezplačni.

Vso zimo bo v Dubrovniku odprtih devet hotelov. Skupaj z zasebnimi sobami naj bi mesto ponujalo prenočišče 10.000 obiskovalcem. Tudi letos pričakujejo veliko tujih gostov, saj ima dubrovniško letališče neposredne povezave s Parizom, Londonom, Münchnom in Frankfurtom. Projekt organizira Dubrovniška turistična organizacija. Največ sredstev je prispevalo mesto, poleg mesta in organizacije pa so s sredstvi pomagali tudi sponzorji.