V Kranjski Gori je 26-letni italijanski smučar dosegel svojo najvišjo uvrstitev na slovenskih tleh, toda Gorenjsko si bo bržčas zapomnil po nečem drugem. Prvič v karieri je namreč oblekel rdeči dres, ki ga v vsaki disciplini nosi vodilni v seštevku svetovnega pokala. Simpatični Italijan je sicer rekel, da v njem ne bo spal, in dodal: "Branil ga bom z vsemi močmi. Uresničile so se mi sanje, saj si vsakdo želi, da bi kdaj oblekel ta dres. Prepričan sem, da ti da le še dodaten zagon." Rdeči dres vodilnega alpskim smučarjem pomeni približno toliko kot rumena majica kolesarjem na dirki Tour de France.

Pred sezono ni bilo veliko smučarskih strokovnjakov, ki bi si upali napovedati, da bo med božičnimi in novoletnimi prazniki vodilno veleslalomsko mesto držal Blardone, ki je sicer v preteklosti dosegel številne odmevne rezultate. V minuli sezoni je namreč dosegel prvo zmago svetovnega pokala v slovitem Adelbodnu, kjer bo 7. januarja olimpijska veleslalomska generalka. V sezoni 2003/04 pa je bil drugi v Söldnu, Flachauu in Adelbodnu.

"V Söldnu sem si želel boljše uvrstitve kot šesto mesto. V ZDA nisem smučal dobro in komaj sem čakal, da se vrnem v Evropo. Pred tekmo v Alti Badii smo veliko trenirali na Gran Risi, kar sva z Davidom Simoncellijem izkoristila in dosegla dvojno zmago. Odlično pripravljenost sem potrdil v Kranjski Gori, kjer je bila ena najtežjih tekem v mojem življenju," je pojasnil Blardone, ki se je razvil v veleslalomista največjega ranga. Svoje najboljše uvrstitve dosega na treh veleslalomskih klasikah - Alti Badii, Kranjski Gori in Adelbodnu.

Drobni italijanski smučar iz Pallanzena (visok je 171 cm in težak 70 kilogramov) bo močno orožje italijanske reprezentance na domačih olimpijskih igrah v Torinu. Glede na to, da ima pred preizkušnjo v Adelbodnu debelih 54 točk prednosti pred Benjaminom Raichom, je pričakovati, da bo na štartu v Sestrieru prvi favorit olimpijskih iger. Močno italijansko veleslalomsko moštvo sestavljajo še Simoncelli, Manfred Moelgg, Alberto Schieppati ter tudi Mirko Deflorian, ki bodo na najpomembnejši tekmi štiriletja na domačem terenu gotovo napadli na vso moč. Če k moškemu delu italijanskega moštva prištejemo še Giorgia Rocco, serijskega slalomskega zmagovalca, in vse hitrejšo smukaško legendo Kristiana Ghedino, je jasno, da bodo italijanski apetiti, ki jim ukazuje šef Flavio Roda, zadnji trener Alberta Tombe, v Torinu upravičeno visoki.