Po protokolarnem delu, v katerem je s prepevanjem navdušila skupina Coronke iz Boštanja pri Sevnici (vseh sedem članic opravlja poklic učiteljice v osnovni šoli), se udeleženci niso takoj raztepli domov, kar bi se zgodilo v Ljubljani, ampak je bilo najbolj vztrajnim "žurerjem" dogajanje v Hrastniku tako všeč, da so ga zapustili šele s prvim jutranjim vlakom.

Na prireditvi je imel največ dela podpredsednik KZS Bojan Žmavc, ki je od stopanja in sestopanja z odra "zašvical", na koncu pa ga je bolela še roka od vseh pokalov, kuvert, čekov in praktičnih nagrad, ki jih je podelil tekmovalcem na mirnih in divjih vodah. Kot je že dolgoletna tradicija, je nadomeščal predsednika KZS Marka Kryžanowskega, ki se je znova opravičil, da nima časa za zvezo, kateri predseduje, ker je imel v petek zvečer neodložljive službene obveznosti v Petrolu, saj je le dobrih 24 ur pred tem postal predsednik uprave. Kryžanowski je tako redko med tekmovalci, da ga nekateri mlajši sploh ne poznajo.

Kanuist Jošt Zakrajšek je prišel za nekaj ur v Hrastnik celo iz Umaga, kjer je s KKK Tacen na skupnih pripravah, vendar ni priveslal čez Piranski zaliv, da ne bi povzročil novega obmejnega incidenta, ampak je izbral pot po cesti in se takoj po koncu tudi vrnil na Hrvaško, kjer je še dva dni veslal po morju.