A pred tem ga čaka še veliko izzivov v Domžalah, kjer so si v drugi sezoni nastopanja v ligi Goodyear zastavili precej višje cilje kot v prvi. "To je tudi povsem razumljivo. V minuli sezoni smo prvič igrali v tako močnem tekmovanju in jo izkoristili za uvajanje. Šlo je za preživetje, v tem letu pa imamo kakovostnejše moštvo, smo bolj izkušeni in vsekakor upam, da ne bomo znova zadnji. Konec koncev smo dosegli že tudi zmagi proti precej težkim nasprotnikom," pravi Domen Lorbek , ki je košarko začel igrati z osmimi leti pri ljubljanski Ježici. Temu je sledil odhod k mladim igralcem Olimpije, za tem pa prvo srečanje z nekoliko močnejšo konkurenco - nastopanje v prvi slovenski ligi s Triglavom. V Kranju je po starosti srednji izmed trojice bratov Lorbek ostal dve leti, dres domžalskega kluba pa sedaj prav tako nosi že drugo sezono.

"Za košarko sta me navdušila predvsem oče in starejši brat," je razložil Domen, ki se je odlično znašel v vlogi nosilca igre. "To zame ni nič novega. Že proti koncu minule sezone sem se navajal na to vlogo, v tej pa sem jo le dokončno prevzel. Na to sem bil pripravljen in zaenkrat mi kar dobro uspeva. Seveda ne bi šlo brez pomoči trenerja in soigralcev, ki mi zelo zaupajo," pravi 198 centimetrov visoki branilec, ki se mu je v Domžalah v tej sezoni pridružil tudi mlajši brat Klemen, medtem ko je starejši Erazem, ki igra v Climamiu iz Bologne, že uveljavljeno ime evropske košarke ter tudi eden izmed glavnih "krivcev" za reprezentančni uspeh na letošnjem evropskem prvenstvu. "Zelo veliko mi pomagata tako Erazem, kot tudi Klemen," svoja brata pohvali Domen in nadaljuje: "Z Erazmom se skoraj vsak dan slišiva po telefonu, saj si večkrat ogleda kasete naših tekem in mi nato svetuje, kaj in kako lahko izboljšam. Največ mi pomaga oče, s katerim veliko posnetkov preletiva skupaj, nato pa mi razloži in razkrije marsikaj, na kar sicer nisem toliko pozoren."

Medtem ko gre najmlajši brat po Domnovih stopinjah (v Helios je prišel iz Triglava), je želja srednjega, da bi šel po poti najstarejšega. "Zelo rad bi se čim prej preizkusil v tujini, kjer me mikata predvsem Španija in Italija. Slej ko prej bi rad zaigral tudi v evroligi. Zelo bi bil zadovoljen, če bi šel po Erazmovih stopinjah. Zaenkrat sem na dobri poti, moram pa se še ogromno naučiti. A to tako ali tako počneš celotno kariero in celo življenje," se zaveda dvajsetletnik, ki si želi, da bi nekoč zaigral tudi skupaj z obema bratoma. "To bi bilo res super. V klubskem dresu bo to zelo težko izvedljivo, morda pa kdaj v slovenski reprezentanci, za katero si močno želim zaigrati čim prej. A zavedam se, da je to odvisno le od selektorja. Moja naloga je čim bolje igrati v klubu. Garam na vsaki tekmi in treningu," je še eno svojih želja razkril Domen, ki ima kar nekaj zanimivih konjičkov - igranje klavirja (učil se ga je deset let) in poslušanje klasične glasbe, predvsem klavirskih koncertov.