Kot je po prireditvi povedal predsednik organizacijskega odbora in judo kluba Olimpija Matjaž Polajnar, na tekmovanje zaradi vremenskih nevšečnosti niso prišli predstavniki iz kar štirih držav, kljub temu pa je bila konkurenca judoistov iz Hrvaške, Avstrije in Slovenije ostra. Že v domači konkurenci so z izjemo Bežigrajčanke Raše Srake, ki je zbolela, na tatamije stopili vsi olimpijci in najpomembnejši borci, predvsem zato, ker je bil boj za skupnega zmagovalca slovenskega pokala odprt do zadnjega.

Za kolajne tekmovanja Nagaoka, ki so jo že 42. zapored priredili v spomin tragično preminulega predavatelja Koičija Nagaoke, se je tako pomerilo preko 330 borcev in bork iz približno 60 klubov. Največ uspeha so imeli predstavniki celjskega Sankakuja, ki so zbrali 144 točk, iz njihovih vrst pa prihaja tudi Urška Žolnir, ki je bila najboljša posameznica v slovenskem pokalu. "Skupno zmago sem osvojila prvič in to je še eno priznanje za dolgoletno trdo delo. Danes sem sicer nastopila v kategoriji višje, do 70 kg, kjer sem obe borbi zmagala. Čez nekaj dni odpotujem na Japonsko, kjer me čaka še ena tekma, sredi decembra pa bom začela s pripravami v matičnem klubu," je po tekmovanju povedala Žolnirjeva.

Ljubljanska Olimpija je kljub kar 50 točkam v članski konkurenci osvojila drugo mesto v konkurenci klubov, za Sankakujem pa je ostala za pet točk, predvsem zaradi pomanjkanja nastopov v ženski konkurenci. Kljub temu pa judoisti Olimpije, kluba organizatorjev Nagaoke, niso imeli razlogov za negodovanje, saj jim je prestižno lovoriko skupnega zmagovalca med člani priboril Sašo Jereb, ki je tako še tretjič postal najboljši v slovenskem pokalu. "Izredno sem vesel lepih zmag pred domačim občinstvom, saj sem vse dobil z iponom. Pred tekmami sem bil malo nervozen, saj sem videl, da je največji konkurent za skupno zmago Roki Drakšič prepričljivo dobil svoje borbe in vedel sem, da moram tudi sam vse zmagati. Uspelo mi je in zmage sem zelo vesel," pa je po borbah dejal Jereb.Članske zmage so si priborili Matjaž Trbovc (do 60 kg, Sankaku), Roki Drakšič (do 66 kg, Sankaku), Sašo Jereb (do 73 kg, Olimpija), Borut Lakner (do 81 kg, Bežigrad), Jure Šimic (do 90 kg, Olimpija), Jože Šimenko (do 100 kg, Drava) in Simon Mihalina (nad 100 kg, Branik) pri moških ter Anja Pečnak (do 52 kg, Sankaku), Petra Nareks (do 52 kg, Sankaku), Tajda Ketiš (do 63 kg, Duplek), Urška Žolnir (do 70 kg, Sankaku), Regina Jernejc (do 78 kg, Sankaku) in Lucija Polauder (nad 78 kg, Sankaku) pri ženskah.