Rogerju Federeju so že napovedali nov rekord. Z 82 zmagami in le tremi porazi v letošnji sezoni bi se izenačil z rekordnim Johnom McEnrojem in prišel v družbo dveh junakov, ki sta edina že osvojila tri masterse zapored (Ilie Nastase in Ivan Lendl). "Vem za vse te podatke. Za Rogerja s tem ni konec sveta. Zame je še vedno najpopolnejši igralec na svetu, časa za nove rekorde ima še dovolj," je dodal 23-letni Argentinec, ki je letos odigral 20 turnirjev, sezono pa zaključil na 11. mestu lestvice ATP.

S teniškimi veščinami se je začel bolje spoznavati pri petih letih. Oba starejša brata, Javier in Daro, sta teniška trenerja, Javier celo opravlja vlogo njegovega prvega trenerja. Njegov dedek (po rodu Armenec) je v času, ko se je David šele dobro spoznal s teniškim loparjem, zgradil igrišče na svojem velikem posestvu in tam je svojo teniško pot začel tudi Nalbandian. Vsak dan je "drgnil" žogico z obema bratoma, včasih sta bila oba že naveličana mladega nadobudneža, a ju je vedno znova prepričal, da sta ga učila osnovnih udarcev.

Trdo delo je kronal prav z osvojitvijo mladinskega OP ZDA, istega leta se je že poizkušal tudi v članski konkurenci, leto pa končal na 1.324. mestu lestvice ATP. Naslednje leto je uspešno nadaljeval v mladinski konkurenci, še bolje pa mu je šlo med "velikimi". Zmagal je prvi turnir serije Futures v Italiji, leto pa zaključil kot 532 igralec sveta. Leta 2000 je igral le še v članski konkurenci, zadovoljen je bil z 245. mestom ob koncu sezone. "Preskok po tem letu je bil ogromen. Vedel sem, da je šlo za biti ali ne biti. Če sem dober, moram napredovati, sem si govoril," je o pomembnem prehodu, in ko je sezono 2001 končal kot 47., spregovoril prebivalec Cordobe, drugega največjega mesta v Argentini. Prišlo je leto 2002, dosegel je prvo zmago na turnirjih serije ATP, se uvrstil v finale Wimbledona in leto končal blizu deseterice - na 12. mestu. V letih 2003 kot osmi in 2004 kot deveti igralec sveta je že kraljeval med deseterico - leta 2003 je sodeloval na mastersu in zbral dva poraza in eno zmago v skupini. Sicer pa je Argentinec velik ljubitelj relija. V Buenos Airesu je lani na domačem reliju celo sedel v dirkalnik Španca Carlosa Sainza (citroën xsara) in igral vlogo sovoznika, ko je Španec v okviru treninga zapeljal po progi. "Neverjetno je, kako hitro gre avto. Užival sem in nad vožnjo sem bil navdušen," je komentiral vratolomno vožnjo potem, ko je slekel dirkalni kombinezon in snel čelado.

Uživa tudi v ribolovu, so pa trenutki v njegovem življenju, ko z veseljem brca nogometno žogo in navija za moštvo River Plate. Več kot očitno je, da uživa v adrenalinskih športih. Lani je denimo skočil z elastiko s 152 metrov visokega mostu na Dunaju. A to še ni vse. V Melbournu si je pred tremi leti privoščil plavanje v družbi morskih psov. Bil je navdušen in takrat omenil, da bo to še ponovil.