Nove zgradbe v Dubaju rastejo kot gobe po dežju. Tako so začeli z gradnjo najvišje stavbe na svetu, ki bo visoka 600 metrov in jo bo možno še povečati. Med največje atrakcije sodijo trije še ne dokončani otoki v obliki palme (eno izmed posestev je že zakupil David Beckham) in otok v obliki sveta (Kanado naj bi kupil Michael Jackson). Največja znamenitost je še vedno hotel v obliki jadra Burj Al Arab, ki je eden izmed najbolj prestižnih in najdražjih na svetu. Najnovejša pridobitev pa je pokriti snežni park.

Ker je mesto, ki so ga začeli graditi šele po odkritju nafte pred dobrimi 40 leti, eno izmed najbolj vročih na svetu (v zimskih dneh je temperatura okoli 35 stopinj Celzija, poleti pa preseže 50 stopinj), turisti z začudenjem zrejo v "vesoljsko" stavbo, v kateri se je možno sredi puščave naužiti zimskih radosti. Da so ustvarjalci tega izjemnega projekta sila podjetni, je moč zaznati na vsakem koraku. Medtem ko si na nakupovanje "mahnjeni" prebivalci Dubaja, med njimi je le nekaj manj kot 20 odstotkov domačinov, dušo lahko sprostijo v ogromnem nakupovalnem centru, jih pred snežnim parkom čaka izposojevalnica smučarske opreme, kjer vam za 40 dirham (približno 2.200 tolarjev) posodijo smučarski kombinezon, čevlje, nogavice in čelado za otroke ter vas napotijo v sosednjo trgovino, kjer si je moč kupiti še kapo, rokavice in številne druge artikle potrebne za uživanje v tretji največji smučarski dvorani na svetu. Ker so prebivalci Dubaja vajeni visokih temperatur, so za njih stopinja ali dve pod ničlo kot polarne razmere. Zato se pred vstopom v dvorano skrbno zaščitijo pred mrazom. Ko se je skupinica Slovencev, vajenih na takšne temperature brez zimske opreme sproščeno sprehajala, so jo le z začudenjem gledali in s tresočimi zobmi spraševali: "Od kje prihajate, da vas nič ne zebe? Je pri vas vedno takšen mraz?" Nato so se s širokim nasmeškom kot majhni otroci zapodili v sneg, ga najprej le začudeno opazovali in nato začeli s poplesavanjem ter kepanjem po pobeljeni površini dvorane

"Smučanje želimo predstaviti ljudem, ki še nikoli v življenju niso videli snega in jim tako omogočiti, da bodo lahko v istem dnevu plavali v Arabskem zalivu in smučali v snežnem parku `Ski Dubai`. Obiskovalci bodo poleg smučarskega lahko preizkusili tudi znanje v carlingu, se spustili po sankaški stezi, uživali v vragolijah na delu prirejenem za deskarje, si ogledali ledene kipe, otroci pa se bodo verjetno z veseljem kepali in se zabavali v sobah, namenjenim prav njim," pravi Phil Taylor , vodja pri gradnji dvorane. Slednja se razprostira na 22.500 kvadratnih metrih, pokrita je z 6.000 tonami snega, v njej je pet prog različnih težavnosti, najdaljša je dolga 400 metrov, in naenkrat sprejme 1.500 obiskovalcev. Poleg tega je poskrbljeno tudi za jedačo in pijačo. Zgradili so namreč dve okrepčevalnici, eno kar na smučarski progi in drugo ob vstopu v park, ki so ju poskušali opremiti v slogu gostišč ob evropskih smučarskih središčih.