"Bovling zveza je bila pri nas ustanovljena 9. maja leta 2000, na tivolskih stezah pa so dolga leta potekala državna prvenstva, ligaška tekmovanja, klubski turnirji in mednarodni dvoboji... Pravi `bum` je v Sloveniji sprožilo odprtje prvega modernega 16-steznega bovling in biljard centra Klub 300 v ljubljanskih Dravljah. Novega objekta so se še posebej razveselili registrirani igralci bovlinga, kaj hitro pa so novo obliko rekreacije in druženja našli tudi otroci, študenti, upokojenci in estradniki," je povedal Milan Prelogar iz Bovling in biljard centra 300.

Če vas zanimajo cene, naj takoj povemo, da so le-te različne. Pri klubskih igralcih, otrocih, študentih in starejših je popularen družinski bovling, saj fizično ni zahteven. "Nepisano pravilo je, da ga lahko igrajo ljudje od sedmega do 77 leta starosti. Za majhne otroke od štirih let naprej lahko vključimo posebne `ograjice`, ki preprečijo, da bi jim krogla ušla v žleb. Verjemite, da se ti zelo zabavajo med igranjem. Še posebej so priljubljeni otroški rojstni dnevi. V Klubu 300 poleg vseh ostalih tekmovanj po koledarju Bovling zveze Slovenije poteka tudi Super liga, ki je namenjena igralcem nad 50 let, odzivi nanjo pa so bili zelo dobri. Seveda organiziramo tudi dnevne turnirje, študentska prvenstva, športne dneve za učence in dijake," je pojasnil Prelogar.

Posebej velja omeniti tudi "cosmic bowling", ki je v ljubljanskem centru nadvse popularen na račun fluorescentne svetlobe, predmetov, ki se svetijo v temi, svetlobnih efektov in dobre glasbe, za katero skrbi DJ.