29-letna Američanka, ki je med profesionalkami že od leta 1993, velja za eno izmed najbolj prijaznih in vljudnih predstavnic ženskega dela svetovne turneje. V svoji dolgoletni karieri je dobila turnirje za veliki slam v Melbournu, Wimbledonu in New Yorku, leta 1996 je v Atlanti osvojila zlato olimpijsko kolajno in bila od leta 1998 naprej večkrat na prvem mestu lestvice WTA, kjer je tudi trenutno. Njen oče Wink je leta 1968 z ameriško odbojkarsko reprezentanco nastopal na olimpijskih igrah, zato ni prav nič nenavadno, da se je tudi Lindsay zapisala športu. Po očetu je podedovala še eno lastnost, in sicer kar malo zastrašujočo višino, s katero bi ji bolj kot majhna rumena žogica pristajala velika oranžna v WNBA, ženski različici severnoameriške profesionalne košarkarske lige.

S 189 centimetri je prava orjakinja, kar jo ovira pri gibanju, saj je ena izmed počasnejših v ženski teniški eliti. Njeno močno orožje sta dobra psihična pripravljenost in zmožnost izjemne koncentracije v odločilnih trenutkih "Že veliko stvari sem slišala o svoji višini. Ni lahko biti tako visok. V šoli sem bila vedno najvišja deklica, včasih sem z viška gledala tudi vse fante. Morda je to eden izmed razlogov za poškodbe, ki so me pestile," se je Lindsay Davenport spomnila na del kariere, ki ji ne bo ostal v najlepšem spominu. Pred časom je imela namreč precej težav z zdravjem, po glavi pa so ji rojile tudi misli o odhodu iz teniških aren. "Resda sem se približala končni postaji kariere, vendar sem vesela, ker se nisem upokojila. Sedaj ne razmišljam, da bi lopar postavila v kot. Dokler bom uživala na igrišču in mi bo zdravje služilo, bom nadaljevala z igranjem. V tem času si želim osvojiti še en turnir velike četverice, saj je od zadnjega slavja v Avstraliji minilo že skoraj šest let," je dejala Lindsay, ki se je leta 2003 poročila z nekdanjim igralcem ameriškega nogometa Jonom Leachom, bratom nekdanjega tenisača Ricka.

Davenportovi, osvojila je 51 turnirjev WTA med posameznicami, nekateri očitajo, da ji primanjkuje karizme in da je premalo zanimiva za širši krog gledalcev. "Tenis je moje delo in mi poleg zakonskega življenja pomeni največ. Nekatere igralke se poleg tenisa posvečajo tudi drugim stvarem, s katerimi se sama ne ukvarjam in ne razmišljam, da bi prosti čas zapolnjevala z modnim oblikovanjem, igranjem v filmu ali čim podobnim," odgovarja po mnenju ene izmed priznanih revij 29. igralka v teniški zgodovini, ki je zelo priljubljena pri zbiralcih avtogramov, saj ne deluje vzvišeno in jim praviloma v spomin z veseljem podari svoj podpis.