V Medani se bodo tako iz tujine predstavili Franz Berger in Hannes Plank iz Avstrije, Bruno Paladin in Nikola Džaja s Hrvaške, Franco Dugo, Paolo Cervi Kervischer, Alfred de Locatelli, Carlo Mastronardi, Klavdij Palčič, Massimiliano Busan in Deziderij Švara iz Italije, Manolo Belzunce iz Španije, Zivile Jasutyte iz Litve, Anna Verrijt z Nizozemske in Francoise Utrel iz Francije.

Med domačimi avtorji pa so Andrej Pavlič, Rudi Skočir, Etko Tutta, Boris Zaplatil, Klementina Golija, Klavdij Tutta, Rado Jerič, Lojze Logar, Simon Kajtna, Zvest Apollonio, Todorče Atanasov, Jože Kotar, Rajko Čuber, Črtomir Frelih in Jože Šubic.

Po februarskemu in aprilskemu, ko je v Medani ustvarjalo več deset avtorjev, je to že tretje letošnje srečanje MMM art. Delovna druženja likovnih ustvarjalcev bogatijo obmejni kulturni utrip, hkrati pa dajejo pečat življenju v Medani, saj srečanja povezujejo umetnike z domačini, posebej še z briškimi vinarji. Tako bo nastala tudi posebna zbirka vin Medana Art&Wine Collection, so zapisali v društvu Opoka.

V okviru MMM arta 2005 bodo sicer nocoj ob 20. uri v galeriji Ščurek v Medani odprli samostojno razstavo Simona Kajtne, v četrtek, 27. oktobra, bo ob isti uri v Hitovem Paviljonu v Novi Gorici odprtje samostojne razstave del Črtomira Freliha, dan pozneje pa bo prav tako ob 20. uri v galeriji Movia v Medani še odprtje samostojne razstave Zvesta Apollonia.Sobotno dogajanje, ki bo potekalo na domačiji Klinec, so organizatorji poimenovali srečanje z umetnostjo. Ob 11. uri bo v okviru festivala Jazz&Wine of Peace koncert Rainforest tria, ob 18. uri bodo v sodelovanju s Kinoataljejem iz italijanske Gorice prikazali film Moja meja, uro kasneje pa bo uradna predstavitev projekta Medana art 2, katerega del je tokratno srečanje, ter odprtje galerije Gradnik in razstave del, nastalih na likovnem srečanju.

Društvo Opoka sicer v okviru projekt Medana art 2 načrtuje še odprtje osrednje MMM art galerije v rojstni hiši pesnika Alojza Gradnika v Medani, pete MMM art galerije - na domačiji Belica v Medani - in zbirke moderne umetnosti v Brdih ter likovno srečanje v marcu 2006, degustacijo briških vin in značilnih briških jedi. Ob koncu projekta bodo izdali zbornik in videozapis.