V svoji dolgoletni karieri je bila članica več gledaliških hiš, od Prešernovega gledališča v letih 1945-1956, Slovenskega ljudskega gledališča do leta 1961 in nato SNG Drame Ljubljana, kjer je na odrskih deskah nastopala v letih 1962-1988. Svojo neizbrisno sled je zapustila tudi v slovenskem filmu in z vlogami na televiziji. Hlebcetova je v 84. letu starosti umrla v torek, se je izvedelo iz kroga družine.

Gledališke kronike pričajo, da je igrala predvsem v Shakespearovih, Cankarjevih in drugih slovenskih dramskih delih. Med prvimi vlogami v karieri je odigrala Barbaro v Kreftovih Celjskih grofih, kasneje je bila med drugim Dacarka in Štacunarka v Pohujšanju, Jermanova mati v Hlapcih, Mermoljevka v Za narodov blagor, Lady Macbeth v Macbethu, Vojvodinja Gloucester v Rihardu II., Felice v Millerjevem Po padcu, Babica v Mrožkovem Tangu, Vana v Goldonijevih Primorskih zdrahah, Edna v Albeejevem Kočljivem ravnovesju, Babica Ana v Jovanoviči Osvoboditvi Skopja, dr. Anneliese Planner v Hochutovih Zdravnicah, Ženska z lutko v Jančarjevem Velikem briljantnem valčku.

Nepozabna je bila njena vloga Temnikarice v filmu Balada o trobenti in oblaku, pa babice Pečanke v filmu Tistega lepega dne. Zaigrala je še v vrsti slovenskih filmov, kot so Lažnivka, Lucija, Sončni krik, Rdeče klasje, Na klancu, v kultnem Klopčičevem Cvetju v jeseni in mnogih drugih. Angelca Hlebce, ki se je rodila 7. maja leta 1922 v Stražišču pri Kranju, je nastopila tudi v vrsti televizijskih dram in nadaljevank. Med nagradami kronike omenjajo zlato areno v Pulju, ki jo je Hlebcetova prejela za filmsko igro.