Pisali smo že, da je imel televizijski zvezdnik pred leti z Majo velike težave, zaradi česar je vložil odškodninsko tožbo v višini 2,1 milijona tolarjev. Kot je Galunič takrat v tožbi zatrdil, je v začetku leta 2000 v domačem nabiralniku našel sporočilo dekleta iz sosednjega bloka, ki si je želelo v živo ogledati njegovo nedeljsko oddajo. Služba za publiko na TV Slovenija ji je priskrbela vstopnico, po tistem pa se je začelo nadlegovanje.

ISKRENA LJUBEZEN

Maja je Galuniču začela pisariti ljubezenska pisma, v katerih je živo slikala njuno skupno prihodnost. Pogosto je zvonila pri vhodu v njegov stanovanjski blok, tako da je moral Galunič zvonec izklopiti. Da se je pritihotapila v hišo, je poslej zvonila pri sosedih. Čakala ga je pred vrati hodnika, ki vodi do njegovega stanovanja - do doma mu je sprva puščala prosto pot (zatrjujoč mu, kako ga ljubi, da ga bo vedno čakala itd.), kasneje pa ni šlo več tako gladko. Da ga je objemala in z njega celo trgala oblačila, je v tožbi zatrdil Galunič. Na vhodnih vratih in avtomobilu mu je puščala s šminko napisana sporočila, vrata in poštni nabiralnik pa dišavila s parfumom. Dnevno mu je namenila približno 20 telefonskih klicev in do 50 SMS sporočil, poslala mu je nekaj sto elektronskih pisem na mesec, mu prisluškovala pri vhodnih vratih, čakala pri avtomobilu, ga na dvorišču žalila in kričala nanj.

Maja je takrat na sodišču povedala, da je njena dejanja narekovala iskrena ljubezen. Nasprotno pa sta jo Galunič in njegov prijatelj večkrat pretepla, da je bila "vsa plava". Gregor F. jo je tepel s pasom in ji strgal vse obleke, Galunič pa ji je vzel osebno izkaznico, vozniško dovoljenje, potni list in ključe. "Galunič mi je povzročil dvakrat večjo škodo, kot jaz njemu," je zatrdila, kljub temu pa na koncu pristala na poravnavo. Galunič je umaknil tožbeni zahtevek, v zameno pa je dekle obljubilo, da se Galuniču nikoli več ne bo približalo na manj kot 150 metrov, njegovemu stanovanju pa na manj kot 20 metrov, da ne bo pisalo po njegovih vhodnih vratih, da jih ne bo škropilo s parfumom, pošiljalo elektronske pošte ali mu telefoniralo. Če Maja obljube ne bi držala, bi morala za vsako kršitev plačati milijon tolarjev.

ZGRMELA NA AVTO

Eden od dogodkov, ki so se zgodili še pred omenjeno tožbo, je tudi poškodovanje Galuničevega audija 26. julija 2002. Galunič je včeraj povedal, da se ne spominja več povsem natančno, kaj se je takrat zgodilo - šlo je za eno v vrsti nadlegovanj, ki se je od ostalih razlikovalo le po tem, da mu je bila povzročena tudi gmotna škoda. "Takrat mi je bila že en mesec povsem onemogočena svoboda gibanja. Bil sem v res nezavidljivem položaju. Tistega dne sem se z avtom moral odpeljati od doma. Z nekaj pomoči sem vstopil v vozilo in počasi speljal. Z daljincem sem dvignil zapornico. Ne vem, ali je sedla nanjo ali se je nanjo obesila, kakor koli, ko sem zapeljal pod zapornico, je zgrmela na moj avto. Poškodovala je pokrov motorja, levi blatnik in sprednjo luč," je povedal oškodovanec. Škode je bilo za 90.000 tolarjev. Na vprašanje tožilke, če je brcnila v avto ali če je pri tem kaj govorila ali vpila, je odvrnil, da je vse skupaj trajalo nekaj trenutkov ter da se njenih gibov in zvokov ne spomni. Na vprašanje, zakaj je to storila, pa je odvrnil, da je bil njen poglavitni cilj vsak dan preprečiti, da bi odšel od doma. Mimogrede, dekle trdi, da očitanega ni zakrivilo, morda je poškodovalo le sprednjo luč vozila. Pač pa pravi, da je bila sama poškodovana po levem kolenu.

ON IMA MIR, ONA NE

Galunič je povedal, da ga vse od poravnave Maja ne nadleguje več. Od takrat spet živi normalno življenje in ima mir. Te besede so razburile oškodovanko, ki je dejala, da pa ona nima miru, za kar so krivi novinarji, ki pišejo o njej. Zaradi tega se bo morala odseliti iz Ljubljane, je zatrdila. Sodnica ji je rekla, naj bo tiho, medtem ko je Galunič dejal, da postopek proti njej vodi tožilstvo in ne on.

Tožilka mu je nato pojasnila, da se kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari preganja na predlog oškodovanca, torej njega, ki je dogodek prijavil na policiji. Po petminutnem premisleku je Galunič izjavil, da predlog za pregon umika, in tako se je sojenje končalo.