Nekdanji hokejist Jesenic, Bleda in Slavije je od začetka nove sezone dalje prvi trener kluba iz Zaloga, kot da mu to ne bi vzelo že dovolj časa, pa se ukvarja še s hokejem na rolkah in poleg tega hodi tudi v službo - redno! Temu dodajmo še podatek, da je Slavija hit uvodnih tekem nove sezone, saj je v prvih tednih nanizala pet zaporednih zmag v močni mednarodni ligi. Še najbolj zanimivo pa je, da je 20. novembra 1975 rojeni Mahkovec trenerski začetnik - Slavijina klop je prva, na katero se je usedel kot strateg.

"Ko sem sklenil svojo igralsko kariero, sem vodstvu Slavije sporočil, da lahko računajo name, če bodo potrebovali kakršnokoli pomoč. Seveda si nisem niti mislil, da me bodo želeli kar za trenerja in ko sem prejel vabilo, sem bil naravnost šokiran. Vzel sem si nekaj časa za premislek, nato pa sprejel izziv. `Zakaj pa ne?` sem si rekel. Znanja imam dovolj in vanj ne dvomim, s hokejem se ukvarjam že vrsto let, biti trener pa je tudi avantura, ki me je vedno zanimala," z odločnim glasom razlaga Mahkovec, ki je diplomiral na Fakulteti za upravo, poleg službe pri Slaviji pa je še član svetovalne družbe, ki zaposluje skupino odgovornih finančnih strokovnjakov.

Klub iz Zaloga, kjer je hokejska dvorana poleg balinišča in šolske dvorane sploh edina urejena športna površina, v zadnjih sezonah dokazuje, da se da s trdim delom narediti veliko. "Upam si trditi, da je Slavija celo nekaj korakov pred Olimpijo in Jesenicami, kar se tiče organiziranosti. Tukaj je vse urejeno, z denarjem ni težav, hokejistom ni potrebno skrbeti za opremo, pogoji za delo so na zelo visokem nivoju," navdušen razlaga Mahkovec, ki verjame, da lahko njegovo moštvo v tej sezoni poseže zelo visoko: "Če smo v popolni zasedbi, potem menim, da imamo boljšo ekipo kot zmajčki in železarji. V psihološkem in tudi fizičnem smislu imamo še nekaj rezerv, naš cilj v tej sezoni pa je uvrstitev v finale. Potem je tako ali tako mogoče prav vse. Fantje so že dokazali, da lahko premagajo vsakega, če so stoodstotni."

Mahkovec, ki je nekajkrat oblekel tudi reprezentančni dres in bil na SP skupine B na Danskem, se v prostem času ukvarja tudi s hokejem na rolkah. "Gre predvsem za zabavo in sprostitev v poletnem času. Igram za Dolenjske Toplice v prvi ligi, sem tudi reprezentant, hokej na rolkah pa mi je všeč, ker ni tako zelo naporen in se z njim sprostim," dodaja Matjaž Mahovec.