Ocena Nec zajema 278 od 3070 volišč oziroma 88.080 glasov, preštetih v 14 od 15 volilnih okrajev v državi. Po prvih delnih rezultatih, ki jih je Nec objavil v sredo, je z 24 odstotki vodila Ellen Johnson Sirleaf, medtem ko ji je George Weah sledil z 21 odstotki.

Počasna objava prvih rezultatov je v nasprotju z ocenami, ki jih iz Monrovie širijo številni radii, kar v državi, ki jo razjeda korupcija, sproža številne kritike in sumničenja.

Predsednica Nec Frances Johnson Morris je v odgovor na ugibanja poudarila, da je zbiranje volilnih skrinjic iz zelo oddaljenih območij izredno počasno zaradi slabega cestnega omrežja. "Nekateri pravijo, da goljufamo. To je smešno," se je pritožila Johnson Morrisova. Dodala je še, da jih čaka še dolga pot, saj iz najbolj oddaljenih območij, kot je Grand Kru, niso dobili še nobene glasovnice.

Torkove predsedniške in parlamentarne volitve v Liberiji naj bi končale tranzicijski režim, ki je bil vzpostavljen s podpisom mirovnega sporazuma. Z njim so avgusta 2003 končali državljansko vojno med tremi sprtimi stranmi, po tem ko je odstavljeni predsednik Charles Taylor odšel v izgnanstvo v Nigerijo.

Končne rezultate pričakujejo 26. oktobra, če nobeden od predsedniških kandidatov ne dobi večine, pa je drugi krog volitev predviden za 8. november.