"Ko je bilo že skoraj jasno, da bodo Slovenci to tekmo izgubili, smo vsi že dvignili roke, le Zlatko ne. `Ni še konec, do zadnjega sodnikovega žvižga sta še dve minuti. Vse je še mogoče. A se spomnite, da so Jugoslovani na SP leta 1986 proti Sovjetski zvezi v zadnji minuti vodili že za devet točk, na koncu pa vseeno izgubili?,` je govoril Zlatko in v poraz začel verjeti šele v zadnjih sekundah tekme," je bil presenečen nad optimizmom slovenskega nogometnega zvezdnika direktor Teniške zveze Slovenije Matjaž Pogačar .

Na obisku pri Zahovičevih je bil pogovor bolj teniško obarvan, kljub temu pa fantje le niso mogli mimo najpomembnejše postranske stvari na svetu. Zlatko je povedal, da trenutno obiskuje trenersko šolo, dotaknil pa se je tudi zlatih časov slovenskega nogometa, ki so se na neslavno končali na SP leta 2002 v Koreji. "Srečko je super trener. Zna pripraviti ekipo tudi za velike tekme," so bile besede slovenskega nogometaša. Glede na spore, ki sta jih imela Katanec in Zahovič, so fantje pričakovali, da bo padla tudi kakšna zlobna na ta račun, a so bili presenečeni, ko se to v dolgem večeru ni zgodilo.

"Zlatko živi v velikem stanovanju, naselje je varovano, imajo svojega varnostnika, skratka naselje in tudi njegovo stanovanje je luksuzno. Takega bloka v Sloveniji še nisem videl," je vtise strnil Pogačar.

Na ogled tekem je prišel tudi slovenski veleposlanik na Portugalskem Bogdan Benko s soprogo, tenisači so njuno vabilo na večerjo v rezidenci z veseljem sprejeli. V nedeljo, zadnji dan tekmovanja, ko je bilo že vse odločeno, mimogrede, Slovenci so dvoboj izgubili, pa so večer izkoristili za ponovno druženje z nogometašem. Takrat v tipični domači gostilni.