Eden od tistih, od katerih bodo navijači v novi sezoni lige NHL pričakovali največ, je Eric Lindros. 32-letnik je poleti zamenjal okolje, in sicer se je po dolgem čakanju vrnil v rodno Kanado, kjer bo nosil dres Toronta. Za Maple Leafs je želel Lindros zaigrati že pred štirimi leti, a mu takrat njegov nekdanji klub Philadelphia želje ni uresničil in ga je raje poslal v New York k moštvu Rangers. "Dolgoletna pričakovanja so se uresničila. Eric Lindros prihaja domov," so hokejistov prihod pokomentirali kanadski časniki. Lindros je sicer doma iz Londona, ki je od Toronta oddaljen dobro uro vožnje. "Tukaj sem si kupil tudi hišo, tako da bo Toronto moj dom kar nekaj časa," je z nasmeškom na obrazu sporočil Lindros, ki je leta 1995 v ligi NHL dosegel 115 točk, skupno pa v karieri že 817, ter nadaljeval: "Moj agent in oče sta se precej nagarala, da sta mi uresničila željo. Vesel sem, čeprav sem podpisal le enoletno pogodbo. Res dobro se počutim kot hokejist Toronta. Ko si nadenem njegov dres, posedam v garderobi, opazujem navijače... Verjamem, da naše sodelovanje ne bo trajalo le sezono."

Zaradi Lindrosovega prihoda v Toronto bo imel veliko dela tudi njegov novi klubski zdravnik. Leta 1973 rojeni hokejist je namreč v karieri utrpel že osem pretresov možganov, zaradi težav z glavo pa je izpustil celotno sezono 2000/01. Nazadnje je moral zaradi pretresa v bolnišnico leta 2000, ko se je nanj spravil Scott Stevens, a Lindros ima srečo, saj se je že 41-letni hokejist poleti poslovil od lige NHL. "Vedno obstaja tveganje, toda ne bojim se. Ne bom se `šparal`, igral bom na polno in tudi trdo. Verjamem pa, da sem sedaj, ko sem starejši, le nekoliko pametnejši," dodaja prvi izbor nabora iz leta 1991.

Letos je bil številka ena na naboru Sidney Cosby, ki bo igral za Pingvine iz Pittsburgha, strokovnjaki pa pravijo, da bi lahko postal najboljši hokejist vseh časov. Poleti je šlo v prodajo več kot 16.000 dresov z 18-letnikovim priimkom, kar je več, kot nekateri zvezdniki prodajo v celotni sezoni. Da bo mladenič vztrajal na pravi poti, bo poskrbel njegov soigralec in šef Mario Lemieux. Legendarni hokejist bo letos prvič v dvojni vlogi, navijači kluba pa imajo po sušnih sezonah končno spet razlog za optimizem.